Jolla facilita la màxima personalització del seu terminal

Compartir

La companyia finlandesa publica un SDK per tal que desenvolupadors independents i terceres parts puguin crear dissenys de meitats del darrere del terminal Jolla amb funcionalitats afegides, i ofereix un servei d’impressió 3D per a materialitzar-les, a més de vendre les seves pròpies meitats personalitzades.

'Altra Meitat' Aloe, amb to de trucada, fons de pantalla i altres elements personalitzats, comercialitzada per la mateixa Jolla

‘Altra Meitat’ Aloe, amb to de trucada, fons de pantalla i altres elements personalitzats, comercialitzada per la mateixa Jolla

Després de donar el tret de sortida a les vendes del seu terminal amb Sailfish OS (hereu de MeeGo) a finals de novembre, la start-up finlandesa Jolla comença a vendre les tapes posteriors amb funcionalitat, tecnologia coneguda com ‘the Other Half’ (l’Altra Meitat) i de la qual es venen no només una sèrie de tapes creades per la mateixa companyia, sinó també es pot crear una tapa completament personalitzada.

La tecnologia ‘the Other Half’ consisteix en què la part posterior personalitzada i la resta del terminal es comuniquen mitjançant un xip NFC i un bus de dades d’on la part posterior treu també l’energia per funcionar. A cada part posterior diferent se li pot assignar, en primer lloc, un fons de pantalla, icones i tipografies diferents, així com diversos elements (estalvi de pantalla,…) del look&feel del sistema operatiu, creant una ambientació única.

No acaba la seva funcionalitat en l’apartat cosmètic, ja que depenent de les habilitats i la intencionalitat de qui dissenya la tapa, i del maquinari emprat, se la pot dotar d’un ús o un altre: càrrega solar (amb el panell adequat), càrrega sense fils (novament col·locant-hi un panell adequat), una segona pantalla, un teclat QWERTY deplegable a l’estil del del Nokia N900,…

I tots aquells que vulguin, poden deixar volar la seva imaginació per produir les “Altres Meitats” que la seva creativitat els suggereixi, poden fer-ho gràcies al SDK proporcionat a tal efecte per Jolla, i de descàrrega gratuïta.

La companyia no només posa a disposició de qui vulgui les eines per a personalitzar la part posterior del seu terminal, sinó que també disposa d’un servei d’impressió 3D a mida per a què el disseny no es quedi només en això, i es pugui arribar a materialitzar.

Això permet a Jolla crear un mercat paral·lel per a què terceres parts puguin guanyar diners amb dissenys propis relacionats amb el terminal, quelcom semblant al què els dissenys de fundes permeten per als terminals més populars com l’iPhone o la línia Galaxy S de Samsung.

La mateixa Jolla ja ha posat dues d’aquestes tapes personalitzades a la venda, tot i que de moment no sembla existir un canal únic per a què els desenvolupadors independents comercialitzin els seus dissenys a través de Jolla com, per exemple, una botiga virtual d'”Altres Meitats”.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: