Jolla obre el navegador web de Sailfish OS

Compartir

El codi font està disponible a GitHub sota llicència MPL.

Jolla, la start-up finlandesa formada per ex-treballadors de Nokia que van ser acomiadats després de l’abandonament del sistema MeeGo, i que recull l’herència d’aquesta plataforma de programari, ha anunciat que posa a disposició dels desenvolupadors el codi font del navegador web (browser) de la plataforma Sailfish OS.

El browser de Sailfish OS està basat en el motor de renderització Gecko desenvolupat per Mozilla, i que és el mateix que equipa al Firefox. A aquest se li afegeix l’API EmbedLite, desenvolupada a Nokia durant l’època en què aquesta encara confiava en Maemo (el seu propi GNU/Linux abans de fusionar-lo amb el d’Intel per obtenir MeeGo), i que proporciona al navegador d’Jolla funcions avançades com la possibilitat d’encapsular aïlladament tots els processos que es refereixen a una pestanya del navegador.

Aquesta funcionalitat en concret aporta a aquest paquet de programari més estabilitat (si es penja una finestra, es tanca només aquesta i no tot el browser perdent el contingut de les altres pestanyes) i seguretat. A més, també aporta altres avantatges.

El codi font del navegador del Sailfish OS ha estat posat a disposició dels desenvolupadors a GitHub, trobant-se protegit per la Mozilla Public License en la seva versió 2.0, una llicència considerada lliure.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: