Jony Ive serà l’encarregat de les interfícies d’usuari a Apple

Compartir

Ive, fitxat per Steve Jobs després de la seva tornada a Apple i amb el què ha compartit històricament criteris estètics i funcionals, ocuparà el nou càrrec després de la reestructuració de la cúpula directiva de la companyia.

Jony Ive al costat del logo d'Apple

Jony Ive al costat del logo d’Apple

Apple ha anunciat la reestructuració de la seva cúpula directiva al voltant de la figura de Tim Cook. Alguns directius prenen més responsabilitats, mentre que d’altres les van cedint fins i tot fins a deixar l’empresa (cas de Scott Forstall, qui se n’anirà l’any vinent).

Si bé la notícia hauria passat gairebé inadvertida en la majoria de les altres empreses tecnològiques, no és així per al cas de la multinacional de Cupertino, en la qual els noms de la majoria dels seus directius són coneguts entre els ‘fanboys‘ dels productes de la poma com ho són les estrelles del cine entre la majoria de les persones. I si hi ha un nom propi que brilla amb força entre els altres, aquest és el de Jony Ive.

Ive va començar a col·laborar amb Apple durant l’etapa en què Steve Jobs va estar fora de la companyia, però va guanyar més influència després de la tornada del cofundador. Molt d’acord amb les seves idees de disseny -Jobs sempre va tenir fixació pels detalls en el marc d’un disseny simple, pràctic i intuïtiu-, es va guanyar ràpidament el respecte del gran factòtum de la companyia, cosa difícil d’aconseguir pel caràcter difícil de Jobs, qui el va acabar fitxant en plantilla. Tot això es pot llegir en la biografia del cofundador d’Apple escrita per Walter Isaacson.

A partir d’ara, Jon Ive s’encarregarà de la interfície d’interacció humana (amb l’usuari) dels dispositius i el programari produït pels de Cupertino, a més de compaginar aquesta responsabilitat amb la seva feina actual de cap de disseny industrial. És, probablement, la persona amb més poder a Apple després del mateix Cook, i sobre les seves espatlles recaurà realment l’èxit d’Apple en el futur.

En el seu historial, Ive compta amb els dissenys de l’iMac, l’iPod, el MacBook Pro, l’iPhone o el recentment presentat iPad Mini.

Algunes publicacions especulen amb la possibilitat que Scott Forstall, el fins ara cap de la divisió iOS, hagi estat convertit en boc expiatori per les errades trobades en el nou servei de mapes de la companyia, i que durant molts dies van ser subjecte de bromes i acudits a Internet.

Forstall s’hauria negat a signar una disculpa pública, deixant en aquesta tessitura a Tim Cook sol, la qual cosa ha acabat obrint un abisme entre ambdós directius. Naturalment, tot això són rumors, malgrat que d’ells se n’han fet ressò, per exemple, publicacions com Mobile Business Briefing, una de les newsletters oficials de la GSMA.

La borsa no ha reaccionat favorablement als canvis, que poden haver estat interpretats com un signe de debilitat de la companyia.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: