Jordi Basté, premi Ondas al millor presentador de programes de ràdio

Compartir

L’edició dels Premis Ondas del 2018 ha guardonat Jordi Basté, director i presentador del programa El Món a Rac 1, amb el premi al Millor Presentador de Programes de Ràdio. El 2011, Basté ja va rebre l’Ondas a la trajectòria professional.

El Món a Rac 1, que s’emet diàriament de 6 a 12h., lidera l’audiència de programes de ràdio  a Catalunya amb 701.000 oients de dilluns a divendres, segons la darrera onada corresponent al mes de juliol  de l’EGM (Estudi general de Mitjans).

Jordi Basté va formar part de la plantilla de Catalunya Ràdio durant 22 anys a la secció d’esports amb en Joaquim Maria Puyal. Expert en bàsquet va assolir la responsabilitat de les retransmissions a l’emissora pública. El seu programa nocturn, No ho diguis a ningú, va crear un nou estil d’espai radiofònic esportiu que va marcar tendència.

1454088641804

Diferències amb la que era en aquell temps directora de l’emissora, Montserrat Minobis, el van dur el 2004 a formar part de la plantilla de Rac 1, exercint la tasca de cap d’esports i presentador del programa esportiu Tu diràs.

La temporada 2007-2008 va substituir Xavier Bosch a El Món a Rac 1. Des d’aleshores, el programa s’ha convertit en un referent històric de la ràdio en català.

Properament, Jordi Basté presentarà un programa sobre tecnologia a TV3. Es tracta d’una proposta original de Lavínia Audiovisual que vol explicar com s’estan produint grans canvis en la nostra vida quotidiana motivats per la tecnologia, la globalització i el canvi climàtic.