Jutge nord-americà dictamina que Samsung va copiar a Apple, però no pot precisar si això ha provocat dany

Compartir

La primera sentència a una de les múltiples causes legals obertes entre Apple i Samsung ja ha sortit a la llum, i encara que dóna la raó a la companyia de la poma, addueix que aquesta falla a demostrar els possibles danys que la sud-coreana li ha provocat.

iPads a una Apple Store

iPads a una Apple Store

Victòria pírrica per als nois de Steve Jobs en una de les múltiples conteses legals que manté obertes contra Samsung per infringiment de patents. La sentència, dictada als Estats Units, admet que Samsung va violar algunes de les patents d’Apple, però indica que la companyia de la poma mossegada no ha pogut demostrar el dany provocat per això, pel que no veu oportú el decretar mesures cautelars contra la multinacional sud-coreana.

Aquestes mesures haurien consistit, probablement, en prohibir temporalment la venda dels productes sota sospita, diversos models de smartphone Galaxy i de tablet Galaxy Pad, la semblança dels quals pel que fa al disseny als iPhone i iPad no era l’únic motiu de queixa dels nois de Cupertino.

Segons aquests, Samsung havia violat, a més, diverses patents de maquinari i programari, les primeres referents a part de la circuiteria interna dels dispositius involucrats en el procés, i la segona referent a la interfície d’usuari.

Un xoc legal que deixa, doncs, la situació de la mateixa manera en què es trobava abans. Ambdues empreses mantenen encara conteses legals en altres països pels mateixos motius.

La problemàtica de les patents no és nova ni aquest serà l’únic cas d’enfrontament, doncs és quelcom cada cop més habitual. A més, la indústria tecnològica ha crescut gràcies a la còpia i millora dels productes dels rivals, i això és una norma que s’aplica sense excepcions a les principals empreses, incloent-hi la mateixa Apple.

Samsung ja va contraatacar al seu moment presentant contrademandes per motius semblants, que encara estan per resoldre’s.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: