JxCat, ERC, Cs i PSC acorden la renovació de la CCMA

Acord per a renovar la CCMA
Compartir

Junts per Catalunya, Esquerra i Ciutadans han acordat repartir-se el nomenament dels sis membres de l’òrgan directiu –en principi dos per grup–, al qual s’hi ha sumat el PSC després que la formació liderada per Inés Arrimadas li cedís una cadira. D’aquesta manera, s’ha pactat la renovació del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, pendent des del passat mes de març.

Per al nou consell de govern, ERC proposa com a president Saül Gordillo, actual director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, i Rosa Romà, degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya. Per la seva part, JxCat presenta les candidatures dels periodistes Miquel Calçada i Sílvia Cóppulo, i el PSC la de Xavier Marcé, vicepresident del Grup Focus. Eladio Jareño és la proposta de Ciutadans, després que aquest hagi dimitit com a director de TVE.

Un cop renovada la cúpula de la CCMA, i tal com preveia el pacte de govern, ERC s’encarregaria de designar el director de TV3 i el cap d’informatius de Catalunya Ràdio, mentre que JxCat triarà el director de Catalunya Ràdio i el cap d’informatius de TV3.

Un acord no lliure de polèmica

L’acord al qual han arribat les quatre formacions no ha quedat lliure de polèmica. El Col·legi de Periodistes s’ha mostrat en total descord amb la decisió presa, considerant “una burla democràtica el repartiment de càrrecs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)”.

“Els mitjans de comunicació públics han d’estar al servei de les persones i no al servei dels partits polítics”, va assenyalar l’organització en un tuit publicat el dimecres 5 de desembre al vespre.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: