Kaspersky juga a la futurologia gràcies a una tecnologia que permet preveure com es comportaran les infeccions víriques

Compartir

SeguretatKaspersky Lab ha patentat amb èxit als Estats Units una tecnologia completament innovadora que permet predir de manera exacta el potencial de les epidèmies de malware, a fi de prevenir-ne el contagi.

Nota de premsa – El malware d’avui en dia té la capacitat de propagar-se com el foc, amb milions d’ordinadors infectats en un instant a través d’Internet. Això pot afectar moltíssimes infraestructures, paralitzant les autopistes de la informació i deixant els sistemes desprotegits enfront de la fuga de dades, fet que obre les portes al frau a gran escala.

El que es necessita és un mètode fiable per estimar la direcció i fins on pot arribar una epidèmia, és a dir, un sistema d’alerta primerenca. I això és exactament el que permet la nova tecnologia desenvolupada per Yury Mashevsky, Yury Namestnikov, Nikolay Denishchenko i Pavel Zelensky, de Kaspersky Lab. La tecnologia ha estat recollida per la patent número 7743419 de l’oficina de patents i marques dels Estats Units el 22 de juny de 2010.

La nova tecnologia patentada analitza dades estadístiques d’amenaces rebudes des d’una xarxa de monitorització global. La xarxa fa un seguiment de les descàrregues de malware, els atacs de hackers i altres incidents semblants de seguretat, memoritzant els temps en què passen, les seves fonts i la seva localització geogràfica, entre altres camps. Les epidèmies emergents poden ser identificades segons el nombre d’incidents esdevinguts durant un període específic en una o altra localització. Aquest mètode fa més senzill establir la font d’una epidèmia i preveure el seu esquema de propagació.

D’aquesta manera, es poden posar en marxa mecanismes de protecció en els països que es troben en el camí de l’epidèmia, alentint la seva proliferació considerablement i limitant el dany de manera considerable. La monitorització, detecció i anàlisi de les dades es realitza en temps real, pel que aquesta tecnologia és particularment efectiva contra les epidèmies de malware que s’estenen amb rapidesa.

El nou sistema té molts avantatges enfront de solucions semblants. Aquesta tecnologia conté un subsistema per a rastrejar la font de l’amenaça, un mòdul que genera mesures de protecció i un subsistema que simula la propagació d’una epidèmia”, va comentar Nadia Kashchenko, Consellera de Propietat Intel·lectual de Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab compta actualment amb més de 50 patents pendents de resolució als Estats Units, Rússia, Xina i Europa. Aquestes patents estan relacionades amb una sèrie de tecnologies de seguretat de la informació úniques desenvolupades pel personal de la companyia.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)