Kaspersky presentarà la seva nova solució de seguretat per a smartphones en el Mobile World Congress

Compartir

Mobile World Congress 2009Disposa de funcions avançades per a la localització remota i el bloqueig o fins i tot l’esborrat de dades sensibles.


Redacció/Nota de premsa – No és la primera solució de seguretat per a telefonia mòbil que es presenta, ni tampoc la primera en triar el principal esdeveniment d’aquest sector industrial per a fer-ho; en anteriors edicions del congrés mundial de telefonia mòbil hem pogut veure a companyies com F-Secure o McAfee presentant les seves respectives suites mòbils.

I és que encara que a hom li pot venir ràpidament al cap l’amenaça d’un virus, la veritat és que per a un smartphone hi ha altres perills a més del provocat pel malware; per exemple, la possibilitat de perdre’l i amb això extraviar una quantitat de dades sensibles que pot acabar caient en males mans. O pitjor encara, que ens sigui robat.

Conscient d’això, Kaspersky Lab -a més, un dels jugadors més importants en el terreny del programari de seguretat- presentarà en la present edició del Mobile World Congress de Barcelona la versió beta de Mobile Security 8.0, que comptarà amb la presència del mateix Eugene Kaspersky per donar-li suport.

Aquesta nova solució protegeix als usuaris de smartphones de les amenaces del cibercrim, com el malware, els atacs en xarxa i el spam distribuït per SMS, a més de protegir les dades emmagatzemades en els telèfons en cas de pèrdua o robatori.

A més, també presentarà les solucions dirigides a proveïdors de serveis mòbils i fabricants de dispositius en el seu estand en el qual, a més, els visitants podran escanejar els seus dispositius mòbils a la recerca de malware.

"Els cibercriminals estan buscant contínuament noves oportunitats de guanyar diners, i els usuaris de telèfons intel·ligents són el següent objectiu rendible", afirma Eugene Kaspersky. "La nova solució Mobile Security 8.0 subratlla el nostre compromís amb la protecció efectiva dels usuaris finals enfront del cibercrim en el món mòbil actual".

Funcionalitats avançades de localització i bloqueig del terminal

Kaspersky Mobile Security 8.0 proporciona protecció als usuaris de telèfons intel·ligents. Per exemple, el mòdul “SMS Find” pot ser emprat per a determinar la localització exacta d’un smartphone perdut (vàlid per a dispositius equipats amb GPS). Després d’enviar un missatge curt amb la contrasenya del dispositiu extraviat, l’usuari rep un enllaç a Google Maps que li ensenyarà les coordenades exactes del dispositiu. Els pares que vulguin comprovar on es troben els seus fills també poden recórrer a aquest mòdul.

Addicionalment, el mòdul “Anti-Theft” de Kaspersky Mobile Security 8.0 permet bloquejar remotament l’accés al seu smartphone robat o perdut, o bé esborrar completament la seva memòria amb tan sols enviar una clau d’accés per SMS al seu número de telèfon.

Guillem Alsina