Kaspersky també vol fer més segurs els nostres Macs

Compartir

SeguretatMalgrat que la mitologia popular atribueix a la plataforma de programari de la poma mossegada l’absència de virus o la immunitat contra ells, els experts en seguretat de la companyia russa afirmen que detecten més de 300 patògens al dia per a Mac OS X i, per això, llancen el seu primer producte específic per a aquesta plataforma.

Redacció – Ja en data tan primerenca com el 1982 fou detectat el primer virus per a Mac (llavors no existia encara l’OS X), creat per un jove de amb prou feines 15 anys. Des de llavors ençà, un baix percentatge d’usuaris ha estat un factor clau per a què els patògens no proliferessin en aquest sistema operatiu, ja que als creadors de malware que busquen el lucre econòmic els interessa més una altra plataforma informàtica que equipa a 9 de cada 10 ordinadors: Windows.

Tot això no és cap obstacle per a què algun virus s’hagi ‘colat’ en aquest sistema, en el qual els seus usuaris tenen a vegades una falsa sensació de seguretat, encara que això no treu que estiguin exposats a un menor nombre de riscos que aquells que empren la plataforma Windows. Per a aquests usuaris de Mac que volen viure més despreocupats, Kaspersky ha llançat el seu primer antivirus per a aquesta plataforma.

Kaspersky antivirus 2011 per a Mac ofereix una interfície d’usuari totalment integrada amb el look&feel del sistema operatiu de Cupertino i, a més, un dels principals requeriment és el consum mínim de recursos -menys de l’1% en mode repòs-, amb el que no llasta en absolut el rendiment de l’ordinador.

La protecció no només es centra en els virus, si no que també elimina el spam, protegeix d’aquells atacs de cracking que s’aprofiten de possibles vulnerabilitats del sistema, robatori d’identitat, programari publicitari, o protecció contra pàgines web fraudulentes. També reconeix amenaces per als sistemes Windows, ja que si bé aquestes no afecten al Mac OS X, si que es poden contagiar entre sistemes mitjançant l’intercanvi d’arxius infectats.

Aquest nou antivirus s’afegeix a una oferta no tan variada com en el món Windows, però que ja disposava d’altres productes amb anterioritat. Es requereix la versió 10.5 o posterior del sistema operatiu per a la seva instal·lació i funcionament.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina