KIN: el concepte de smartphone per a les masses de Microsoft

Compartir

Seguint les actuals tendències del mercat, aquest és un telèfon social basat en Windows Mobile i desenvolupat per la companyia de Redmond juntament amb el fabricant Sharp i les operadores Vodafone i Verizon. La integració de les funcionalitats del reproductor multimèdia Zune a l’aparell denoten una clara influència de l’iPhone.

KIN One (a la dreta) i KIN Two (a l'esquerra)
KIN One (a la dreta) i KIN Two (a l’esquerra)

KIN OneGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Quan es veu la descripció de la nova família de telèfons de Microsoft, KIN, el seu públic objectiu queda molt clar: gent jove, nadius digitals que busquen estar sempre connectats (always on) i compartir-ho tot a Internet amb els seus amics i/o perfectes desconeguts. El format i estètica dels dos models presentats (KIN One i KIN Two), amb formes suaus i arrodonides, ens ho revelen.

Els nous telèfons, que sortiran a la venda el mes vinent als Estats Units, Gran Bretanya, Estat Espanyol, Itàlia i Alemanya, estan basats en Windows Mobile, l’actual versió de la plataforma per a dispositius mòbils de Microsoft a l’espera de l’arribada de Windows Phone 7 (mostrat en el Mobile World Congress), tot i que sembla que la seva interfície serà retocada i, per descomptat, les seves funcionalitats ampliades.

La pantalla d’inici evolucionarà prenent prestat el concepte mostrat en els darrers terminals Symbian i Android de Nokia i Motorola: el mòbil social. Les actualitzacions dels serveis socials en línia més emprats com Facebook, MySpace o Twitter seran presentades a l’usuari en temps real gràcies a KIN Loop, el programari que alimenta aquesta pantalla inicial.

KIN OneTota la informació introduïda en el mòbil (fotos, textos, historial de trucades,…) pot ser enviada a Internet gràcies a KIN Studio, permetent amb això realitzar un backup de la informació de l’usuari o compartir directament certs continguts com ara les imatges preses amb la càmera digital.

Un avançament del que ens espera amb Windows Phone 7

Sembla que amb aquests terminals, Microsoft ha volgut mostrar una part del que vindrà amb Windows Phone 7, integrant les aplicacions Zune en el telèfon. D’aquesta manera, els nous KIN s’assemblen més en funcionalitats als iPhone i als darrers Android que els últims telèfons basats en Windows llançats fins a dia d’avui.

Això potser era necessari per retenir als fabricants, ja que la diferència de mesos entre la presentació de WP7 en el Mobile World Congress al febrer, i el seu llançament comercial a finals d’any, pot provocar la deserció d’alguns fabricants més interessats en plataformes que es renoven amb més assiduïtat, com l’omnipresent Android o el veterà Symbian que treballa en una renovació en profunditat.

El KIN One serà més petit i amb forma quadrada com el Bang & Olufsen Serene (salvant les distàncies de preu i amb un sistema d’obertura diferent), mentre que el Two serà més gran i amb una forma allargada, habitual en terminals d’altres marques. Ambdós models tindran teclat QWERTY retràctil.

KIN Two 

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina