Kindle Publishing: com els blocaires poden guanyar diners gràcies a Amazon

Compartir

InternetLa coneguda botiga en línia busca una nova font d’ingressos, obrint un programa en fase beta que permetrà als autors de blocs monetitzar les seves creacions.

El Kindle DXGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Acabat d’estrenar el Kindle DX, l’actiu Jeff Bezos (fundador i CEO d’Amazon.com) busca noves formes de guanyar diners amb ell, i per a això recorre a una font que no ha estat encara del tot explotada: els blocaires.

La nova proposta de la coneguda botiga en línia consisteix en un programa d’afiliació per a blocaires que els permet guanyar diners pels seus posts. El Kindle DX disposa d’un navegador web experimental que permet a l’usuari navegar per qualsevol lloc web. No obstant, i per a més comoditat de qui ho fa servir, també s’ha permès la possibilitat de subscriure’s a determinats blocs al preu de 2 Dòlars nord-americans la subscripció.

Kindle Publishing for blogs ha sortit a l’aire en fase beta, obert a tots els blocaires. Malgrat que el Kindle de moment només està a la venda als Estats Units, aquest servei està disponible per a blocs realitzats tant en anglès com en totes les llengües suportades pel Latin-1, un format de codificació aprovat per la ISO per a idiomes que empren l’alfabet llatí. Això inclou el castellà, francès, italià o alemany i, naturalment, el català.

A diferència dels lectors RSS, el sistema de subscripció de Kindle Publishing for Blogs descarrega tot el contingut del post, imatges incloses, pel què podrem gaudir de tots els articles del bloc en el nostre dispositius. La sincronització es realitza gràcies a les capacitats sense fils del Kindle DX, pel què tampoc haurem de connectar l’aparell a cap ordinador per a descarregar els continguts (el Kindle DX inclou connexió 3G).

A diferència d’altres iniciatives semblants, com les botigues en línia d’aplicacions per a telèfons mòbils (la iTunes Store sense anar més lluny), els blocaires que es donin d’alta en el servei d’Amazon.com no podran fixar el preu del seu producte ni oferir-lo gratuïtament, serà la mateixa botiga la que fixi el preu després d’estudiar-ne el contingut. L’autor percebrà un 30% de l’import pagat per la subscripció, també inferior a la comissió que s’aconsegueix en altres serveis de venda en línia en què pot arribar a ser del 70% com a la iTunes Store (una referència inevitable).

El procés de registre és gratuït, i després de realitzar-lo haurem d’esperar un període d’entre 12 i 48 hores per a què el nostre bloc sigui acceptat.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)