Amazon està fent bé els deures

Compartir

El seu tablet/lector de llibres electrònics és el més desitjat als Estats Units després de l’iPad d’Apple i molt per davant de qualsevol dels models Galaxy Pad de Samsung.

El Kindle Fire d'Amazon

El Kindle Fire d'Amazon

Els resultats d’un estudi dut a terme per ChangeWave Research, realitzat a partir d’enquestes a poc més de 3.000 consumidors nord-americans, no es poden extrapolar més enllà dels Estats Units de moment, malgrat que és una tendència de consum que es podria expandir al llarg dels mesos vinents per Europa i, posteriorment, per Llatinoamèrica i l’Àsia.

Segons l’estudi, dos terços dels consumidors que compraran un tablet-ereader com a regal per a aquestes festes nadalenques, optaran per l’iPad d’Apple, mentre que poc menys d’una quarta part ho farà pel Kindle d’Amazon, concretament pel seu model Fire, la tauleta de color basada en el sistema operatiu Android.

Molt lluny d’aquesta queda l’aposta de Samsung en els seus diferents formats i mides, la família Galaxy Pad, que amb prou feines esgarrapa un 4% del mercat, i més enrere encara es queden altres fabricants de tablets com Dell, Motorola o Toshiba.

Preval així el model de maquinari més continguts que propugna Amazon sobre el maquinari pur més algun contingut o accés a continguts extra encara que donant-los una importància secundària, que propugnen la resta de fabricants que no són Apple. La companyia de la poma, tot i vendre un maquinari car, també confia molt en la força dels continguts per a convèncer els consumidors, gràcies sobretot a l’èxit de la seva botiga online iTunes, pel què s’acosta més al model propugnat per Amazon que als altres, encara que essent un cas que s’ha d’agafar amb especial consideració per haver obert el mercat i ser-ne líder indiscutible.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: