Kindle: següent parada, set-top boxes

Compartir

Donant com a segur un smartphone del llibreter nord-americà, el següent pas seria presentar un set-top box per a promoure l’ús del seu servei de vídeo sota comanda.

La televisió, el següent pas per a Amazon.com?

La televisió, el següent pas per a Amazon.com?

Bloomberg Businessweek en la seva edició dedicada al món de la tecnologia, revela que Amazon.com estaria treballant en un set-top box per a promoure el seu servei de vídeo a la carta.

La publicació nord-americana dedicada a l’economia i els negocis es basa en tres fonts no revelades, totes elles properes a l’empresa de Jeff Bezos, i dóna com a segur un futur smartphone del llibreter, al qual seguiria, a la tardor, aquest set-top box.

Com a nom per al nou desenvolupament, Bloomberg no aposta per l’originalitat: Kindle TV. Pel què fa als continguts, aquests vindrien donats per la seva botiga Video on Demand, i el seu servei Instant Video, i els seus principals rivals serien els set-top boxes Apple TV, Roku o Boxee, malgrat que hi ha un rival directe al qual l’article de Bloomberg no esmenta: Netflix.

Aquest darrer servei no disposa d’un set-top box propi, basant-se en aplicacions que s’instal·len en dispositius de tercers, com ara smartphones basats en Android, les videoconsoles PS3, Wii o Xbox, o ordinadors. És el servei de referència a nivell mundial, tant pel seu reeixit model de negoci com per haver estat un dels primers en llançar-se a la distribució de continguts de vídeo digitals.

Se’n desconeix el preu, tot i que previsiblement serà baix seguint la mateixa tàctica que Amazon.com ha adoptat per a les tauletes tàctils Kindle: compensar la manca de beneficis amb els guanys dels continguts que la plataforma permet vendre.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: