Kingston busca oferir valor afegit als seus usuaris

Compartir

CES 2011Les noves unitats d’emmagatzemament USB per a consumidors inclouen programari com ara un navegador web amb el qual es pot navegar de manera segura en ordinadors aliens. Kingston també ha presentat en societat la seva proposta per a estendre l’emmagatzemament dels dispositius Apple com l’iPhone o l’iPad, i que permet compartir documents entre diversos usuaris via Wi-Fi.

CES 2011

Atenció: el present text es troba protegit per la llicència que podran trobar al final del mateix. En un període no superior als tres mesos, podrà ser trobat sota la llicència copyleft habitual.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Una de les principals presentacions de Kingston en el CES no ha vingut de la mà del maquinari, si no del programari: es tracta d’urDrive, una sèrie d’aplicacions que la companyia nord-americana inclou en les seves unitats d’emmagatzemament per al mercat de consum i que busquen aportar un valor afegit al comprador, a més de l’espai d’emmagatzemament que trobarà a la unitat.

El fabricant nord-americà puja així al carro de les companyies que aposten per un binomi producte més servei, preveient fins i tot oferir en el futur descàrregues musicals a través d’aquest programari. És el que a Kingston han batejat com a “emmagatzemament actiu”, ja que el programari és de gran utilitat per a gestionar les dades emmagatzemades a la unitat.

Una de les utilitats que sens dubte l’usuari veurà com a més pràctica és el navegador web inclòs en la unitat, i que permet navegar de manera segura en ordinadors que podrien no ser fiables com, per exemple, en un cibercafè. També s’inclouen un gestor de contrasenyes, connexió amb el suport en línia de Kingston, i l’accés a una mena de “app store” amb aplicacions que podem descarregar i instal·lar per a ser executades de manera autònoma a la nostra clau. Entre aquestes darreres hi tenim, per exemple, AbiWord portable, GIMP portable, Audacity o FileZilla.

Emmagatzemament compartit per a gàdgets Apple

Comparant mides: iPad i MobiSXEl MobiSX és un dispositiu d’emmagatzemament encara en desenvolupament (pel que el nom és d’ús intern i pot variar per al seu llançament comercial), la comesa del qual és la d’expandir les capacitats dels gàdgets mòbils com l’iPhone o l’iPad. De mida semblant a un iPhone, disposa de connectivitat Wi-Fi, permetent la connexió de diversos clients simultàniament. L’ús del Wi-Fi en els clients impedeix que aquest sigui utilitzat per connectar-se a Internet, com a únic defecte que se li pot trobar al MobiSX.

Les capacitats en les quals es trobarà són 16 i 32 Gigabytes, essent el preu del primer d’aquests de 99 dòlars nord-americans.

L’autonomia de l’aparell és, actualment, de 4 hores, i a aquells a qui els sembli insuficient el temps de treball, han de pensar que la connexió per Wi-Fi consumeix una gran quantitat d’energia en aparells d’aquesta mena. Per comprovar-ho, n’hi ha prou amb activar el Wi-Fi del telèfon i deixar-lo encès una bona estona per veure com baixa la bateria.

L’accés als documents es realitza via browser, fet que en principi el converteix en el dispositiu ideal per a compartir documents entre usuaris que empren diferents plataformes informàtiques.

La possibilitat d’instal·lar aplicacions en el MobiSX no està prevista en aquests moments, tot i que a Kingston es declaren oberts a rebre propostes dels usuaris.

Una vista dels connectors d'ambdòs aparells 

Copyright (c) 2011 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)