La banda ampla a Catalunya, a debat a la UAB

Compartir

Del 7 al 9 de maig es duran a terme les XVIII Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya, organitzades pel Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i celebrades a l’Escola d’Enginyeria de la UAB, a Bellaterra.

Encara queda molt per fer en el camp de la banda ampla a Catalunya, sobretot pel que fa a l’accés a la tecnologia de cable de fibra òptica, i especialment fora de les grans ciutats. O, almenys, aquesta és la percepció que en tenen molts usuaris.

Per a debatre aquests i molts altres temes, entre els propers 7 i 9 de maig es celebraran a l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), al campus de Bellaterra, les XVIII Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya. Aquestes jornades són organitzades per la mateixa UAB i pel Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE).

La cita d’enguany se centrarà en l’evolució en l’extensió i la qualitat de la xarxa de banda ampla (cable, xDSL, HFC, FTTx, satèl·lit, xarxa elèctrica o microones) i en els continguts i els serveis oferts per les xarxes de telecomunicacions de banda ampla. “L’expansió de la fibra òptica, sobretot a Barcelona, i la modernització de les xarxes de cable històric estan dinamitzant el sector tot i la crisi general”, afirma Joan Francesc Fondevila, director del Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE).

La primera sessió, presidida pel mateix Fondevila, analitzarà el 7 de maig “La banda ampla a Catalunya i Espanya”. “Els grans operadors són els més coneguts, però a Catalunya i a Espanya comptem amb uns sis-cents microoperadors que nodreixen la Societat de la Banda Ampla”, segons Fondevila. A la tarda, en el bloc “Serveis i continguts a les xarxes de banda ampla”, es desenvoluparà la taula rodona “L’aposta del cable històric per l’FTTH”.

En la segona sessió, el 8 de maig, s’estudiarà l’“Evolució de tipologia i d’instal·lació de cable per a banda ampla” i, per la tarda, “Nous horitzons per al sector de la informàtica”.

Finalment, la tercera sessió, el 9 de maig, sota el títol “Impactes diversos de les xarxes de banda ampla”, presidida per Fondevila, començarà amb la tradicional taula rodona institucional, aquesta vegada sobre “L’aposta catalana per l’FTTH en l’extensió de la banda ampla”, que comptarà, entre d’altres, amb un representant de la Generalitat de Catalunya.

En l’esdeveniment hi participen i hi col·laboren institucions com la Generalitat de Catalunya, Universitat Abat Oliba CEU, Cercle Fiber, Club de Marketing Barcelona, Barcelona Digital Centre Tecnològic, TIC.CAT, Red.es, Localret, Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI), o CTecno entre moltes d’altres.

L’esdeveniment es podrà seguir a les principals xarxes socials (TwitterFacebookLinkedIn).

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: