La banda ampla, únic servei que resisteix bé la crisi

Compartir

El darrer informe de la CMT permet constatar la caiguda generalitzada dels ingressos del sector de les telecomunicacions a l’Estat Espanyol, tret de la banda ampla, que augmenta en nombre de clients i en beneficis.

Els serveis de telefonia han caigut en ingressos si tenim en compte el balanç global de tot el sector, amb l’excepció d’un: la banda ampla. Aquesta és la conclusió que Bernardo Lorenzo, president de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) va presentar en el Senat espanyol el passat dia 3.

Tant les subscripcions de banda ampla fixa com les de banda ampla mòbil augmenten el seu nombre d’usuaris i, en el cas de la mòbil, de manera espectacular. El recent desplegament del 4G a l’Estat Espanyol pot actuar com a esperó per a què encara més usuaris es donin d’alta.

En general, sembla que aquest 2013 serà un any delicat per a les operadores de telefonia, que s’han d’enfrontar a una congelació del mercat de línies fixes o, fins i tot, la pèrdua de línies en favor de les mòbils, i dins d’aquestes últimes, la pèrdua d’ingressos en serveis com els SMS, desbancats per la missatgeria instantània online.

Una altra de les conclusions de l’informe de la CMT és que les operadores virtuals guanyen quota de mercat, en contraposició a les grans operadores amb infraestructura de xarxa pròpia. Les tarifes econòmiques que ofereixen han actuat com un bon ganxo per als consumidors.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: