La BcnDevCon d’aquest any canvia d’escenari

Compartir

La conferència per a desenvolupadors es trasllada de les antigues drassanes al més modern Design Hub, encara que mantenint la seva essència techie.

Grafisme de la trobada

L’edició d’enguany de la Conferència per a Desenvolupadors de Barcelona (BcnDevCon) estrena nou escenari, a l’edifici Design Hub que es troba, a més, a les portes del districte tecnològic (el barri anomenat 22@ i que es correspon amb part del Poblenou) a la Plaça de les Glòries, un punt de la ciutat comtal que s’ha arreglat al llarg d’aquests darrers anys amb edificis de disseny avantguardista i que patirà encara més grans canvis per convertir-lo en una de les icones de la capital catalana.

Però el trasllat no equival a perdre la seva essència, que manté en la seva orientació al desenvolupador amb les conferències, els hackathons i les activitats.

Com a àrees destacades, l’edició d’enguany comptarà amb les BcnDevCon talks, sessions escollides per l’organització amb empreses com Spotify i Microsoft entre d’altres i les xerrades seleccionades en el procés de “call 4 papers” mitjançant el qual es va obrir la participació a la comunitat per tal que pugui compartir els seus coneixements i experiències amb la resta dels participants.

Pel que fa a les hackathons (maratons de hacking), ja habituals en aquest i altres esdeveniments, comptarà amb una enfocada al desenvolupament d’una aplicació/joc amb finalitat educativa i una altra d’enfocada al disseny d’un robot. Totes dues tindran una durada de 24 hores i diferents premis per als participants.

Per als més nostàlgics, un espai de sis-cents metres quadrats es dedicarà a la RetroBarcelona, ​​una exposició gratuïta de consoles i ordinadors antics en la qual s’hi podrà apreciar des de la primera consola que va veure la llum l’any 1972 (la Magnavox Odissey) fins a les videoconsoles més actuals. Hi haurà també una zona habilitada per a les competicions Mario Kart, Street Fighter, Music Contest i King Of Fighters ’98.

Per a complementar aquestes activitats també s’ha organitzat una recollida d’aliments anomenada Videojocs x Aliments, que consisteix en un petit mercat de videojocs retro i consoles on es podrà fer servir menjar per pagar per ells. Tot el menjar recolllit serà donat a un banc d’aliments local.

Les persones interessades en les metodologies Agile gaudiran d’una secció dedicada als seus principis, fonaments i pràctiques. A l’estació Agile s’inclouen sessions d’Inception, Agile Games, LEGO Serious Play, Product Owner Dojo, etc.

La nit també tindrà protagonisme amb dues festes: l’Early Beer party i la Startup party. L’Early Beer serà el punt de partida de la conferència, es realitzarà el 7 de novembre a partir de les 20:00 a la Fàbrica Moritz. Es presentarà de manera oficial la 3era edició de la BcnDevCon i servirà per reunir a totes les comunitats tecnològiques possibles (GDG & Android, Barcelona JS, .NET, WebCat, SCALA).

Per la seva banda, la Startup party serà una festa de networking per ajuntar a totes les startups tecnològiques i s’aprofitarà per continuar la tasca social que ha realitzat l’equip des de la primera edició, de recollir fons per a la investigació del càncer. Aquest any, tots els diners recaptats seran donats a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Entre les empreses col·laboradores d’aquesta iniciativa, ens trobem noms tan coneguts del món tecnològic com Microsoft, CodeFactory, Softonic o GitHub, i altres sense relació directa amb l’àmbit de les TIC com la cervesera barcelonina Moritz.

Fins demà divendres dia 1 es poden adquirir les entrades anticipades.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: