La ‘bomba’ d’Apple era la inclusió en el seu catàleg de la música dels Beatles

Compartir

AppleFinalment no s’ha produït l’anunci d’un servei de música en streaming, si no que s’ha donat per bo l’altre rumor que havia circulat al llarg del matí per Internet: els Beatles aterren a iTunes.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Apple ha organitzat una bona campanya de màrqueting per a un anunci que no suposa en absolut cap novetat tecnològica, malgrat que si serà interessant per als melòmans: l’arribada de les cançons dels llegendaris The Beatles a iTunes.

En el dia d’ahir Apple va modificar la pàgina inicial de totes les versions locals del seu lloc web per mostrar un anunci que indicava que en el dia d’avui a les tres de la tarda hora GMT, donaria a conèixer una novetat excitant per a iTunes, però sense revelar-ne més detalls. Els rumors van anar corrent des de llavors a través d’Internet essent dues les hipòtesis més plausibles: la d’un servei de streaming semblant al de Spotify integrat a iTunes o la que finalment ha estat, la inclusió del catàleg musical dels famosos escarabats (significat de beetle en anglès, d’on el conjunt pren el seu nom, malgrat que lleugerament deformat) de Liverpool.

Pel que sembla, la tàctica d’Apple no ha agradat a tothom i, a falta de consultar amb els aficionats més melòmans, puc dir sense por d’equivocar-me que entre la comunitat aficionada a les noves tecnologies, les formes d’Apple no han agradat gens. Només és necessari buscar a Twitter per la paraula iTunes i podrem veure les reaccions dels internautes.

Igualment, els blogs dedicats a les noves tecnologies que s’han anat fent ressò de l’anunci entre el dia d’ahir i avui al matí, han comentat com ha explotat Apple la curiositat del públic per les seves acostumades convocatòries per tal donar més importància de la què hagués tingut a priori a un anunci tan intranscendent com aquest, almenys en el que a matèria tecnològica es refereix.

Malgrat tot, el públic és voluble, i això s’oblidarà ràpidament quan Steve Jobs convoqui una nova aparició pública, ja que aquest cop no va ser l’habitual ‘show’ del CEO de la companyia de la poma amb el que es va presentar la novetat.

Aquest és l'aspecte que ha presentat des de la tarda d'avui la pàgina web d'Apple
Aquest és l’aspecte que ha presentat des de la tarda d’avui la pàgina web d’Apple

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)