La borsa segueix donant suport a Apple

Compartir

Mesos després de la mort de Steve Jobs, la companyia que va ajudar a fundar i sobre la qual hi havia dubtes si mantindria el seu múscul quan el creador faltés, continua gaudint del suport dels inversors.

Ja fa molt temps, em preguntava en aquest mateix rotatiu si una Apple sense Steve Jobs era viable i la resposta sembla ser un clamorós si. La companyia de Cupertino no només està creixent entre els consumidors com és habitual d’uns anys ençà, sinó que també ho fa en borsa.

Era una cosa esperable a curt termini, ja que no perquè Jobs hagi deixat aquest món, això significa que la companyia de la poma se n’hagués d’anar en orris d’un dia per l’altre, però la reacció de la borsa era tota una incògnita. Ja sabem que a Wall Street, si a un broker amb prou influència li entra algun dubte, es produeix tota una cadena d’esdeveniments que pot acabar desembocant en la baixada en picat de la cotització d’una companyia fins al moment forta.

Sembla que el fabricant nord-americà ha sabut donar prou mostres de fortalesa en tots els àmbits com per no concitar aquests dubtes i, com a resultat, la seva cotització segueix pujant i assolint màxims històrics.

Però la gran incògnita es troba en la cursa de fons, a llarg termini. A l’agenda immediata d’Apple s’hi hauria de trobar un televisor revolucionari ¿i després? Per continuar seduint als inversors, guanyant-se l’admiració dels usuaris i obtenint tants beneficis com fins ara, Apple haurà de seguir innovant de manera trencadora com fins ara, i aquí la pregunta es mantindrà encara durant molt de temps: podrà seguir fent-ho sense Jobs?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: