La Caixa renova la seva Línia Oberta Mòbil

Compartir

El nou servei ha estat dissenyat comptant amb l’opinió de clients i experts.

Menú esquerre de l'appLínia Oberta, el servei de banca en línia de CaixaBank (o La Caixa, com vostès prefereixin), és ja tot un clàssic al qual ara li ha tocat el torn de renovar la seva versió mòbil.

Des de Línia Oberta Mòbil el client d’aquesta entitat financera pot accedir a més de 300 operatives diferents en àrees com la domiciliació de rebuts, la gestió de targes de crèdit, préstecs, dipòsits, o transferències entre d’altres. Els usuaris d’aquesta opció mòbil es dupliquen d’any en any, un augment espectacular que corre en paral·lel a l’augment en popularitat i penetració dels smartphones, cosa que també permet als posseïdors d’aquests dispositius el descobrir noves funcionalitats per dur a terme des dels seus telèfons intel·ligents. La Caixa és l’entitat líder en banca mòbil a Europa, segons les dades proporcionades per la pròpia entitat.

La nova Línia Oberta neix després d’un procés que el departament de desenvolupament de solucions informàtiques de l’entitat bancària va decidir obrir als clients i diverses persones referents que podien donar als seus enginyers una opinió fruït de l’experiència en treballar amb apps mòbils de tota mena.

La nova interfície gràfica serà el primer que veuran els usuaris, el canvi d’alguns elements encara que no de la majoria de la combinació cromàtica (en la qual hi predominen com fins ara els colors banc i blau), però que amaga més coses del què sembla.

En primer lloc, la nova Línia Oberta Mòbil explota les facilitats i funcionalitats dels sistemes operatius de darrera generació, adaptant-se al seu look&feel, a més de ser més ràpida sense perdre cap dels serveis existents fins ara ni la distribució d’aquests, quelcom important per garantir que els clients existents que vinguin de la versió anterior es trobin a gust amb aquesta nova revisió.

Captura on es pot veure que el saldo surt després de cada operacióAl mateix temps s’ha buscat facilitar el màxim possible l’accés a l’operativa més habitual. El menú desplegable a la part esquerra de l’app permet accedir a les mateixes opcions que trobem a la Línia Oberta per Web, mentre que el menú de la dreta és contextualitzat per a l’operativa en la qual ens trobem en aquell moment.

La publicitat pròpia de l’entitat financera (donant a conèixer nous productes i inversions) es troba en una posició més discreta a fi i efecte de no molestar a l’usuari ni donar la impressió d’estar en una app finançada a través d’aquest recurs.

Un detall important és que, a partir d’ara, en l’extracte dels dipòsits s’hi inclou per a cadascuna de les operacions realitzades el saldo total d’aquell compte, permetent així a l’usuari controlar l’estat dels seus comptes en tot moment. La descoberta de nous productes financers també és facilitada en la nova Línia Oberta Mòbil.

La propera sortida de la nova Línia Oberta Mòbil coincideix en el temps amb les noves eines amb les quals la mateixa entitat ha dotat a Borsa Oberta, el seu servei de ‘broker‘ virtual, per realitzar inversions i una xarxa social, i també la distinció que ha rebut CaixaBank com el banc més innovador del món del 2013 en els Global Banking Innovation Awards.

La Caixa també pren part en la FinApps Party, un concurs de creació d’apps mòbils relacionades amb l’àmbit financer, que coorganitza conjuntament amb BDigital, i de la qual enguany El Mur Tecnològic n’és media partner.

La nova Línia Oberta Mòbil serà accessible per als usuaris finals en algun moment de la segona quinzena d’aquest mes.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: