La Cambra Baixa holandesa s’oposa a que les operadores bloquegin serveis

Compartir

CibersocietatEl que us contaré tot seguit és una agradable sorpresa: fa uns dies us vam explicar una història sobre la situació de les operadores als Països Baixos. L’operadora més gran dels Països Baixos havia anunciat que cobraria per serveis com ara missatgeria instantània i Skype, mentre que les altres dues companyies estaven pensant en seguir-la. Jo vaig dir que esperava molt poc dels nostres polítics, però vaja, resulta que estava equivocat.

Thom Holwerda via OSNews.com – Bàsicament, tota la Cambra Baixa -d’esquerra a dreta, progressistes junts amb conservadors- no està satisfeta amb els moviments de les operadores, i ara està explorant opcions per a prohibir-los dur a terme els seus plans – incloent l’opció d’afegir la neutralitat de la xarxa integrada en la llei de telecomunicacions holandesa. Deu n’hi do amb els polítics!

Nu.nl, un lloc web holandès de notícies molt popular, es va posar en contacte amb tots els partits del nostre Parlament (en tenim deu), i la resposta de tots i cadascun fou molt negativa cap als plans de les operadores. El Partit Socialista està demanant a les autoritats de la competència (NMa) que investiguin la situació, però la NMa ja ha deixat clar que és molt poc el que poden fer. En conseqüència, altres partits no advoquen per la participació de la NMa, però encara no estan satisfets i estan buscant altres opcions.

"Si permetem que determinats serveis siguin bloquejats, estarem a mercè de les companyies, amb el dret de censura molt a prop", afirmen els Verds. Els Liberals van un pas més enllà: "No passa res si les companyies volen diferenciar la seva oferta. Quant més descarreguis, més pagues, però això no és Corea del Nord on una altra persona determina quins llocs es poden visitar".

La Cambra Baixa vol fer que sigui impossible per a les operadores bloquejar els serveis i llocs web, al mateix temps que els permet diferenciar-se en la velocitat d’accés a Internet o els límits de dades. La neutralitat de la xarxa pot ser afegida a la nostra Llei de Telecomunicacions per fer possible això, fet que seria un bon pas endavant per a una Internet lliure i oberta.

Qui s’ho hagués pensat que els nostres polítics, en realitat, estarien interessats en això?

Article original per Thom Holwerda publicat a OSNews.com
Traduït i adaptat amb el coneixement i consentiment de la font original

Guillem Alsina