La cinquena Volcànica anirà més enllà de la pura i simple tecnologia

Compartir

CibersocietatLa festa tecnològica de La Garrotxa -que tindrà lloc del 16 al 18 de juliol al local social del Bosc de Tosca de Les Preses- arriba a la cinquena edició amb propostes innovadores dirigides als participants d’aquesta LAN party, però també s’ofereixen activitats obertes a tots els públics. Enguany destaca un sopar-espectacle d’aniversari per a la clausura.

Nota de premsa/Redacció – El Servei de Noves Tecnologies del Consell Comarcal de La Garrotxa, l’Associació d’Ordinadors Enllaçats amb el suport de diferents entitats comarcals organitzen una nova edició de la Volcànica.cat, que aquest any manté les dates i la ubicació del 2009. Començarà el divendres 16 de juliol i s’ha programat activitats fins al diumenge 18 al local social del Bosc de Tosca, a Les Preses. Com en l’edició anterior, la Volcànica.cat comparteix espai i dates amb la Summercamp Garrotxa, que es farà durant tot el cap de setmana a l’aire lliure.

El que varia en aquesta edició és el sistema de puntuació de les competicions. A partir d’ara, només hi haurà tres guanyadors absoluts de la Volcànica.cat i, per tant, tots els tornejos sumaran punts per a una única classificació final (fins al 2009 cada competició tenia els seus guanyadors). Les competicions oficials són:

 • Counter-Strike Source: és un videojoc molt conegut d’acció en primera persona per equips, els terroristes i els anti-terroristes

 • Call of Duty IV: popular joc d’acció en primera persona basat en l’època actual que enamora a tots als aficionats al combat.

 • Rockband: aquest joc ofereix als jugadors la possibilitat d’actuar en un grup de música (màxim 4 persones). Cada un amb un instrument diferent: una guitarra, un baix elèctric, una bateria i un micròfon pel que vulgui cantar.

 • Age of Empires II: mític joc d’estratègia basat en civilitzacions i ambientat en les edats imperials, on lo primordial és portar el teu equip a la victòria. Per això caldrà recollir recursos (or, fusta,…), guanyar en les batalles que hi pugui haver….

 • en busca del tresor (geocaching): l’objectiu d’aquest joc consisteix (per equips) en trobar un tresor amagat a l’aire lliure utilitzant el GPS.

 • III open ratanca internacional: L’objectiu del joc és llançar la rata del PC (mouse) no tant lluny com puguis sinó que l’hauràs d’aproximar tant a prop com puguis del centre d’una rodona

 • hack-it: consistirà en diverses proves relacionades amb les noves tecnologies, qui en superi més serà el guanyador

 • tir amb arc: tirar físicament amb un arc a una diana, no tot seran ordinadors

 • lluita d’espases medieval: doncs això, una lluita amb espases de fusta d’allò més cavallerosa

La Volcànica.cat s’engloba dins les anomenades LAN Parties, és a dir, una trobada d’aficionats a les noves tecnologies que es diverteixen jugant a videojocs en xarxa a més d’intercanviar-se experiències. Ja fa cinc anys que s’organitza aquesta trobada que, com a novetat, per aquest estiu ha preparat un sopar d’aniversari. Un dels organitzadors de la Volcànica.cat és l’AOE, l’Associació d’Ordinadors Enllaçats-. El col·lectiu pren el seu nom de les sigles del seu joc d’estratègia preferit: l’Age Of Empires que, en la seva segona edició està protagonitzat per dues civilitzacions de l’Edat Mitjana que s’enfronten entre elles. Aquest és el punt de partida del sopar-espectacle del diumenge 18 de juliol de la companyia Drakònia que, a més d’especialitzar-se en espectacles medievals, són els autors de Terres de Drakònia, una sèrie medieval fantàstica que es pot veure gratuïtament per Internet.

La Volcànica.cat no només compta amb una part lúdica, sinó que també té una vessant formativa, que està oberta a tothom. L’ús de la xarxa social Facebook per a les empreses, l’univers virtual SecondLife i la seguretat informàtica del CESICAT són algunes de les xerrades amb les que es vol ajudar a difondre els múltiples usos de les noves tecnologies en el nostre dia a dia. Aquesta és la llista de totes les xerrades:

 • Sistemes operatius alternatius

 • Identitat digital

 • Programació scratch picocat: picocat i programació scratch per primària i secundària. Xerrada demostració

 • Predicció de les actualitzacions d’OpenSUSE (UFO):

 • Ús de Facebook per a empreses

 • SecondLife: “Culdesac Island” és un projecte que forma part del laboratori cultural Ciutats 3.0. Mitjançant la plataforma 2ndLife, es crea un punt de trobada obert a la creativitat i a la relació social. Un espai on creadors multi-disciplinars podran compartir experiències i desenvolupar projectes comuns. Aprofitant així el context de les xarxes socials en un entorn virtual. Descobriu Culdesac!

 • Seguretat informàtica CESICAT: xerrada sobre Internet segura encarada a pares i joves i també una de més tècnica d’ordinadors zombis, atacs, etc

 • També hi haurà una exposició oberta de robots fets amb LEGO mindstorms.

Durant les 4 edicions anteriors s’ha anat canviant la ubicació i les dates i finalment s’ha assentat a Les Preses al juliol. Sempre s’ha mantingut una vessant formativa amb xerrades obertes a tota la població (que es poden veure gravades en vídeo) i una vessant lúdica amb les competicions limitat a un màxim de 100 persones ja que això garanteix que tothom estigui atès i que es crei un clima familiar i de companyonia entre tots els participants.

La inscripció per a competir a la LAN party -que ja està oberta des de maig- té un preu de 20 euros, 15 euros si es fa de forma anticipada. Inclou l’entrada dels tres dies a la Volcànica.cat, una samarreta i espai per acampar. Qui vulgui competir però no pugui venir els tres dies, hi ha la possibilitat d’adquirir una entrada d’un dia per 10€.

Per participar a les xerrades i conferències no cal inscripció. El sopar-espectacle costa 15 euros pels inscrits i 20 per al públic en general.

Col·laboració de www.imatica.org

Com cada any, el nostre rotatiu s’ha compromès en l’organització d’aquesta festa tecnològica organitzant dos esdeveniments que comptaran amb la presència del nostre director, en Guillem Alsina, que com cada any oferirà la seva habitual xerrada sobre sistemes operatius alternatius i una altra que ja va estrenar a les jornades de Vallfogona del Ripollès sobre identitat digital.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina