La Comissió Europea imposa nova multa a Microsoft

Compartir

En el parer de la CE, la companyia de Redmond no va complir allò pactat per facilitar l’elecció de navegador web als usuaris de Windows 7 Service Pack 1.

561 milions d’euros és la quantia de la nova multa que la Comissió Europea ha imposat a Microsoft per violar els termes de l’acord al qual la institució i la multinacional nord-americana havien arribat en el 2009 i que havia de permetre als ciutadans de la Unió Europea la lliure elecció de navegador web en Windows.

Les clàusules d’aquest acord obligaven Microsoft a presentar una finestra de selecció de browser en el procés d’instal·lació dels seus sistemes operatius, i havia de tenir una vigència de cinc anys, acabant per tant en el 2014. El motiu de la imposició de la multa és la violació de tal acord que, segons l’opinió de la Comissió Europea, es va produir amb el llançament de Windows 7 Service Pack 1, la instal·lació del qual no presentava la pantalla de selecció de browser.

En la nota de premsa publicada per l’organisme europeu, la Comissió qualifica la mesura imposada en el 2009 a Microsoft com de reeixida, donant la xifra de 84 milions de descàrregues de navegadors web (sense identificar la xifra concreta para cadascun dels browsers que entraven a la pantalla de selecció) en vuit mesos (març-novembre del 2009).

La manca de la pantalla de selecció en Windows 7 SP1 fou detectada per la CE en el juliol del 2012, essent investigada per la institució, que va dirigir les seves queixes a Microsoft l’octubre del mateix any.

La multinacional de Redmond ha acceptat la sanció admetent la seva culpa i atribuint a una errada tècnica la manca de la pantalla pactada amb la CE. També ha manifestat el seu compromís amb el compliment de la resolució europea ara i en el futur. La multa aplicada a Microsoft per la Comissió Europea és la primera imposada per haver violat un acord al qual la institució havia arribat amb una empresa privada fruit d’un contenciós previ.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: