La comunitat Symbian demana l’alliberament del codi font del sistema operatiu

Compartir

Pot haver estat deixat de banda per Nokia, però encara hi ha molts telèfons allà a fora que el munten. Una altra cosa és que a Microsoft li interessi fer-ho.

La comunitat de desenvolupadors de Symbian ha demanat que s’alliberi el codi font per mantenir actualitzacions del sistema operatiu.

Com sabeu, Symbian va ser un sistema operatiu de Nokia, víctima de l’aliança d’aquesta darrera amb Microsoft (que el va apartar juntament amb MeeGo per deixar pas a Windows Phone). Doncs bé, arran de la notícia que la finlandesa havia estat adquirida per Microsoft, la comunitat de desenvolupadors de Symbian ha obert una petició a la companyia de Redmond mitjançant la qual li sol·liciten que alliberi el codi font d’aquest sistema, així com tot el relacionat per tal de poder seguir desenvolupant aplicacions i actualitzacions.

El darrer terminal que la companyia d’Espoo (ja aliada amb els nois de Steve Ballmer) va presentar al món fou el 808 PureView, mostrat per primera vegada al Mobile World Congress de 2012, comptant amb disponibilitat al públic a partir del juny del mateix any. Encara que en telefonia mòbil es pugui considerar a dia d’avui molt de temps, poc més d’un any tampoc és tant, i encara corren per aquests mons (especialment als països d’economies puixants) un bon nombre de terminals Symbian.

Aquests necessiten apps actualitzades i compatibles amb serveis que no ofereixen de manera oficial suport per Symbian. La petició, però, toparà amb l’interès de Nokia: si els posseïdors d’un terminal Symbian ja se les poden arreglar amb ell gràcies a aquests pegats, per quin motiu haurien de comprar un Lumia? I, naturalment, a Redmond això no interessa.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: