La cotització de Facebook, víctima dels rumors

Compartir

Tot i els excel·lents resultats presentats per la companyia, el preu de les seves accions va tornar a caure bruscament. El motiu: Mark Zuckerberg va deixar a entendre que no hi hauria smartphone del seu segell.

Feia temps que es venia parlant d’un smartphone de Facebook, un possible projecte de la companyia de Mark Zuckerberg que despertava incògnites i ha fet córrer rius de tinta sobre, per exemple, quin sistema operatiu executaria o sobre l’orientació i possibilitats de les apps que no estiguessin directament vinculades amb la popular xarxa social.

Ara, aquests rumors s’han vist tallats de soca-rel ja que el mateix Mark Zuckerberg s’ha encarregat de posar en dubte l’existència del projecte afirmant que un telèfon de l’empresa construït des de zero “no té sentit“.

Aquestes declaracions van ser fetes en la presentació dels primers resultats de Facebook com a companyia pública després de la seva accidentada sortida a borsa. I van provocar que, malgrat que els números han estat bons i són encara més prometedors, la cotització de les accions hagi tornat a tocar el fons baixant -en el moment d’escriure aquestes ratlles- dels 24 dòlars.

La caiguda també s’atribueix al fet que la xarxa social no ha convençut als inversors i especuladors de ser capaç de monetitzar els seus usuaris mòbils tal i com a aquests els interessaria.

Els guanys de Facebook per al segon trimestre fiscal de l’any (segons la legislació nord-americana) han estat de 1.180 milions de dòlars, superiors als esperats a Wall Street. Tot i això, la companyia encara arrossega unes pèrdues netes de 157 milions de dòlars en el mateix període, resultat de la seva accidentada sortida a borsa.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: