La crisi a la Xina no afecta la posició global de Google

Compartir

InternetEl creixement de la multinacional del cercador a nivell global s’estanca, però no retrocedeix. La gran beneficiada és Baidu, que supera a un Bing que es pot considerar un fracàs en tota regla.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Una de les incògnites de com quedarien les estadístiques dels cercadors per a aquest mes de març era com hauria afectat a Google la crisi amb el govern xinès, i sembla que ha estat poc.

Per tercer mes consecutiu el cercador Google oscil·la entre el 85,70 i el 85,80% del total mundial, una xifra que d’ençà de l’any nou s’ha estancat però que, òbviament, no podia continuar pujant eternament. A la Xina concretament, i si busquem les estadístiques de StatCounter, sí que hi ha hagut més afectació, malgrat que era lògic que el gegant de Mountain View es veiés afectat d’alguna manera per la situació creada.

Per sort per a Google, el govern del gegantí país asiàtic encara no ha reaccionat amb la contundència que tots esperàvem, i si hi ha hagut alguna censura aquesta només ha estat parcial i sobre temes políticament i social delicats a la Xina com són la qüestió del Tibet o la repressió de les manifestacions de Tiananmen del 1989. A banda d’això, els serveis de Google a la Xina continuen funcionant amb normalitat.

El gran beneficiat és sense cap mena de dubte Baidu, que globalment puja del 2,61 al 3,52%.

El "bloc Microsoft" en caiguda continuada

Bing ha tornat a caure aquest mes, i té actualment el 3,11% del mercat total de les cerques. Si a això hi afegim que Yahoo! continua perdent usuaris i ja baixa del 6% mundial, ens trobem amb que, a despit de tot el que s’ha invertit, el projecte de Microsoft a Internet es pot considerar un fracàs estrepitós, tot i que es manté gràcies a una quota no gaire dolenta als Estats Units.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina