La crisi acaba amb el SIMO

Compartir

La històrica fira madrilenya no es celebrarà enguany després de 48 edicions consecutives degut a l’absència d’importants expositors. L’organització es replanteja el model que ha de seguir per a la seva reaparició en el 2009.


El SIMO d'enguany ja estava anunciatRedacció imatica.org – La crisi econòmica ha fet el que anteriors recessions no havien pogut: trencar la continuïtat de la fira madrilenya dedicada a les noves tecnologies, SIMO TCI. L’absència de destacats pesos pesants del sector tecnològic que havien donat el seu suport al certamen madrileny any rere any com Toshiba, Hewlett-Packard o Telefònica havia fet davallar el nombre d’expositors fins prop de la meitat. Això, segons l’opinió de l’organització, sembla haver minvat significativament la qualitat que podia haver ofert la fira, pel que finalment s’ha optat per no celebrar-la enguany.

Segons l’opinió de molts, SIMO havia experimentat una degradació continuada durant aquests darrers anys, però tot i això moltes d’aquestes veus crítiques s’alçaven des de la seva compareixença a la mateixa fira, el que denotava que aquesta encara tenia una certa importància en l’ecosistema de les trobades presencials dedicades a les noves tecnologies. Bàsicament, les crítiques es dirigien a la deserció de grans empreses que s’ha produït en aquests darrers anys i al que en ella s’hi exposa, molt poques novetats.

L'estand de Microsoft a l'edició de l'any passatCal indicar que d’un temps ençà s’està qüestionant el model de fira tradicional, no només en el sector tecnològic malgrat que en aquest especialment. A mitjans de la dècada dels noranta va desaparèixer l’Informat de Barcelona, la fira també d’informàtica que va voler fer-li la competència al SIMO malgrat que la particular batalla entre aquestes dues ciutats es va decantar finalment per la capital espanyola, ja que el seu esdeveniment tenia més pes específic internacionalment.

La mateixa organització del SIMO ja va encetar un gir l’any passat, reduint l’espai d’exposició (també degut a la continuada deserció d’expositors) i dividint-lo en àrees temàtiques així com complementant l’exposició amb jornades i esdeveniments diversos.

Les grans companyies, que abans realitzaven les seves presentacions de productes en aquests esdeveniments, organitzen ara les seves pròpies presentacions, desvinculades d’aquestes reunions. Fins i tot molts productes són presentats abans de la CES (Computer Electronics Show, celebrat a Las Vegas i considerat el més gran i més important esdeveniment del món del sector tecnològic) per tal de generar expectació.

Tornada en el 2009?

L'estand d'ESET, una de les habituals a la firaA la nota de premsa emesa per l’organització del certamen s’hi afirma que ja s’està treballant en l’edició de l’any vinent, que ja s’havia començat a perfilar amb anterioritat. Tot i això, i després del que s’ha vist, ràpidament podem preguntar-nos si el SIMO tornarà a arrencar el vol, s’enfonsarà definitivament o bé renaixerà com l’Au Fènix renovada i amb una oferta diferent i que pugui enlluernar al públic.

Tampoc es pot dubtar de que la conjuntura econòmica ha contribuït a la caiguda final del cartell del SIMO, pel que caldrà comptar amb la situació econòmica de l’any vinent. Si apunta recuperació, sense cap mena de dubte la fira es presentarà més interessant per a les empreses que tradicionalment hi havien participat, mentre que si continua la crisi o empitjora per aquelles dates, la cita madrilenya podria patir una estocada mortal.

Rèquiem pel SIMO? Almenys, enguany si. Toca esperar què passarà l’any vinent. Fins aleshores, SIMO… (esperem)

Guillem Alsina