La crisi politicosocial a Tunísia deixa un membre del Partit Pirata en el nou govern

Compartir

HacktivismeSlim Amamou, membre de l’incipient Partit Pirata tunisenc, fou detingut per la policia durant les revoltes socials que van acabar derrocant el govern de Ben Alí i, en sortir de la presó amb un govern de transició formant-se, s’ha trobat amb una cartera ministerial a les mans. És la primera vegada que un membre d’un partit inspirat per un moviment que beu de les fonts de la tecnologia arriba al govern d’un país.

Redacció – Bufen vents de canvi a Tunísia; després que la revolta social popular enderroqués el fins ara president del país, Zine El Abidine Ben Ali, sota greus acusacions de corrupció i tirania, un nou executiu intenta restablir l’orde encara amb els ànims enardits de part de la ciutadania i reclamant més canvis. Un dels nous ministres és el fins ara opositor Slim Amamou, conegut blogger i membre d’un Partit Pirata tunisenc encara molt minoritari.

Amamou dirigeix una iniciativa empresarial relacionada amb les noves tecnologies, un equip de desenvolupadors tunisencs que construeixen aplicacions corporatives basades en serveis online. A més, té una coneguda carrera com a blocaire i activista per les llibertats (tant digitals com off-line) al país. El nou executiu de Muhammad Ghannouchi l’ha cridat per a què s’encarregui de la Secretaria d’Estat de Joventut i Esports.

Com a membre del Partit Pirata, moviment politicosocial de caire internacionalista i la ideologia del qual neix del hacktivisme i el ciberactivisme, serà la primera vegada que algú pertanyent a aquest moviment formi part activa d’un govern nacional, encara que sigui en un càrrec considerat “menor”.

Un signe del canvi dels temps o una simple anècdota provocada per la voluntat del nou executiu tunisenc de tornar a connectar amb el poble?

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina