La darrera versi

Compartir

La darrera revisió del disc dur en línia de Microsoft permet que, a més d’accedir als fitxers que hàgim col·locat en línia, puguem també accedir als fitxers dels ordinadors que hàgim designat.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En el món connectat d’avui en dia, el principal problema comença a ser la duplicitat de la informació, tenir un fitxer amb diverses versions lleugerament diferents en diversos llocs, a més de l’accés a aquests fitxers. Per això hi ha usuaris que utilitzen repositoris de fitxers centralitzats que, a més, estan en línia.

És el cas de FolderShare, un servei que Microsoft va adquirir el 2005 d’una altra companyia, i que proporciona als internautes un servei d’emmagatzematge i sincronització dels arxius que en ell es desen entre diferents ordinadors. Només haurem d’instal·lar una petita aplicació que està disponible per a Windows i Mac OS X i podrem accedir als nostres fitxers des de qualsevol ordinador del món.

Però no només tenim al nostre abast els fitxers emmagatzemats en els servidors de Microsoft. Podem designar les carpetes dels ordinadors que vulguem i, sempre que aquests estiguin connectats a Internet, podrem accedir als fitxers de les carpetes que hàgim compartit des de qualsevol màquina connectada a Internet i que tingui FolderShare instal·lat.

La connexió es realitza de forma segura, mitjançant SSL, tot i que és molt comprensible trobar usuaris reticents davant d’aquesta mena de servei pels perills que comporta.

De moment, el servei es troba en fase beta, però és públicament accessible amb tan sols disposar d’un compte de correu de Hotmail o una identitat digital Windows Live ID.

Més informació:

Weblog oficial de FolderShare
http://foldershareteam.spaces.live.com/

Guillem Alsina