La fi de MSN Messenger, ganxo per als ciberdelinqüents

Compartir

A partir d’avui dilluns 8 d’abril, el sistema de missatgeria instantània de Microsoft deixa de funcionar, i l’activitat d’aquest passa a Skype, fet que ha estat i serà aprofitat per bandes de malfactors cibernètics per enganyar els internautes.

MSN Messenger

MSN Messenger

Avui és el darrer dia de Messenger, un històric sistema de missatgeria instantània i videoconferència domèstica de Microsoft, lligat al seu servei Live, del qual ja se’n va anunciar la fi fa algun temps. La companyia de Redmond recomana que els actuals usuaris d’aquest sistema es passin a Skype, una companyia adquirida per Microsoft. Aquesta fi ha propiciat que cibercriminals s’aprofitin d’això per propagar les seves trampes.

Els internautes que encara no s’han assabentat de la notícia i que continuen buscant l’instal·lador de Messenger per Internet per a descarregar-lo i executar-lo, es poden topar amb programari manipulat per cibercriminals per a inserir en les seves màquines, clients de botnets o eines d’espionatge i control remot.

Allò recomanable en aquest cas és desistir de la cerca; Messenger tanca definitivament avui dilluns, no en traurem res de buscar, descarregar i instal·lar el seu client, ja que igualment ens veurem obligats a migrar a Skype o a una altra eina de missatgeria instantània i VoIP.

D’ara en endavant, és probable que també vegem estratagemes via web o per correu electrònic, intentant convèncer els internautes que Messenger “ha tornat”, i de que es descarreguin i instal·lin les noves aplicacions per poder accedir novament al servei de missatgeria instantània.

Naturalment, això també serà fals; Messenger no tornarà tret que Microsoft així ho indiqui explícitament (informació que podríem veure en qualsevol mitjà de comunicació dedicat a les noves tecnologies), cosa poc probable que passi.

El nostre consell des d’aquestes ratlles no pot ser altre que oblidar Messenger i, a partir d’aquí, prendre la decisió de migrar a Skype o a una altra eina equivalent que ens permeti continuar funcionant com fins ara.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: