La fi de tota una era: Microsoft deixa d’oferir suport tècnic per al Windows 3.x

Compartir

Fins ara el veterà sistema operatiu encara es mantenia com a sistema empotrat.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft ha anunciat la fi definitiva del suport tècnic per al veterà Windows 3.x . Aquest sistema operatiu, que va veure la llum el maig del 1990, havia finalitzat el seu cicle de suport en màquines d’escriptori a finals del 2001, i avui en dia és gairebé una excentricitat veure’l funcionant en màquines que no estiguin en un museu. Així que què és exactament el que ha anunciat ara Microsoft?

Malgrat que per a l’usuari final ja s’havia fet invisible, aquesta venerable versió de l’entorn de finestres de la companyia de Redmond havia sobreviscut en aplicacions encastades com ara caixers automàtics o màquines registradores i, segons informa la BBC, en un sistema d’entreteniment per als avions de les aerolínies Virgin i Quantas.

Windows 3.x va suposar tota una revolució en el món de la microinformàtica en facilitar als usuaris de PC l’ús d’una interfície gràfica a l’estil de la del Macintosh* i permetre saltar-se certes limitacions pròpies en l’ús d’un PC, com ara la memòria que s’estenia més enllà dels primers 640 Kb.

Més informació:

Grup de discussió oficial sobre Windows 3.x, Windows per a Treball en Grup i DOS

* Tot i que sempre ha estat l’opinió generalitzada que les creacions de la companyia de la poma mossegada han anat històricament un pas per endavant de Microsoft pel que fa a innovació i usabilitat, i que a Redmond s’ha copiat molt del que s’ha fet a Cupertino, malgrat que la còpia i millora és un tret característic del negoci de la informàtica que també ha dut a terme la mateixa Apple.

Guillem Alsina