La FinAppsParty aplega prop d’un centenar de participants

Compartir
Una instantània de la FinAppsParty

Una instantània de la FinAppsParty

Èxit de la primera edició d’un esdeveniment que té molts números per a repetir-se l’any vinent.

La competició d’aplicacions de temàtica financera organitzada per La Caixa i Barcelona Digital aquest passat divendres i dissabte ha estat valorada com tot un èxit per part de l’organització, amb la qual cosa podem donar per gairebé fet que es celebrarà una segona edició d’aquest concurs.

La creativitat va estar present a tot arreu, fins i tot en aquesta finestra amb post-it

La creativitat va estar present a tot arreu, fins i tot en aquesta finestra amb post-it

La marató de creació d’aplicacions es va celebrar a l’edifici MediaTIC del districte tecnològic de Barcelona, el 22@, lloc on hi té la seu BDigital. El tret de sortida es va donar el divendres a les dues de la tarda, mentre el temps que quedava era controlat per un rellotge de compte enrere que presidia la sala.

Per tal d’acollir tots els assistents, es va habilitar el hall de l’edifici, un espai ampli i diàfan, ja pensat per acollir esdeveniments d’aquesta mena. Aquesta sala fou dividida en diversos espais per a treballar, descansar, esbargir-se i reunir-se.

L’objectiu dels participants era realitzar una aplicació relacionada amb els serveis financers, però sense un objectiu més concret, la resta es va deixar a la imaginació dels concursants. Les úniques línies mestres que es van dibuixar van ser una sèrie de recomanacions sobre possibles tipologies de les apps a desenvolupar (simulacions com ara d’hipoteques, préstecs, o jocs de la temàtica), que havien de ser solucions novedoses i encaixar d’alguna manera amb productes i serveis que ofereix o pot oferir l’entitat bancària organitzadora.

Un conjunt de persones de les dues entitats co-organitzadores, BDigital i La Caixa, van actuar de “mentors”, resolent els dubtes que tenien els participants. Aquests, lluny de ser de caràcter tècnic (recordem que estem parlant d’un perfil acostumat al desenvolupament de programari), van ser més aviat d’enfocament del servei i l’aplicació. Els més freqüents, segons vaig poder saber, eren els relacionats amb com convertir en aplicacions purament mòbils idees que, a vegades, o no s’acabaven de veure clarament, o bé semblaven més propicies per a fer-ne una pàgina web.

Al llarg de la nit, i malgrat la duresa de passar-se tot un dia sencer sense dormir (si menjant, doncs l’organització posava el càtering i un servei mèdic per si de cas) i sotmès a la tensió de qualsevol competició, els ànims van ser bons, i va regnar un ambient cordial a la sala.

Les cinc aplicacions guanyadores seran anunciades durant el congrés BDigital Apps, que tindrà lloc els dies 15 i 16.

La propietat d’aquests programes s’explotarà de manera conjunta entre La Caixa i els seus creadors.

Dissabte al matí, ànims alts però cansament evident

Dissabte al matí, ànims alts però cansament evident

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: