La Fundació Apache al rescat de Google Wave

Compartir

Google Wave pot reviure com el Fènix. Després de l’abandonament del projecte per part de Google, la Fundació de programari Apache està estudiant prendre’n les regnes i donar novament vida al servei Google Wave. La idea és crear un nou projecte amb la base de l’anterior, que es podria anomenar ‘Apache Wave’.

Col·laboradors – ‘Google Wave’ fou l’aposta més forta de Google en el 2009. Va veure la llum amb grans esperances però no va tenir èxit. La companyia va acceptar el seu fracàs i va decidir abandonar el barco abans de què s’enfonsés. Des de Google es va informar que el codi del projecte estava obert i que deixava de desenvolupar-lo.

El temps ha passat i la primera companyia que ha vist una oportunitat en aquest abandonament ha estat Apache. Des d’aquesta empresa de programari li veuen grans possibilitats al projecte i per això estan pensant seriosament en treballar-hi.

Els desenvolupadors d’Apache han declarat al portal Mashable que estan molt interessats en el projecte perquè creuen que té potencial i que hi ha grans empreses que estarien disposades a participar-hi. Entre els possibles interessats estarien grans com Novell, SAP, la Marina dels EUA i alguns diuen que fins i tot la mateixa Google.

La idea d’Apache és treballar sobre una base ferma de codi obert per a després anar millorant tot el sistema i fent que sigui més atractiu que la versió anterior. Si finalment compta amb el suport d’organitzacions tan importants, potser el projecte per fi tingui la repercussió que s’esperava.

Font

NoticiasDot.com

Guillem Alsina