La gamma de terminals Samsung, líder en vendes de mòbils

Compartir

Tant en terminals normals com en smartphones, el fabricant sud-coreà va liderar les vendes de telèfons aquest darrer trimestre. Tot i això, cap dels seus models individualment aconsegueix vèncer l’iPhone.

Banderes de Samsung en un esdeveniment

Banderes de Samsung en un esdeveniment

La interpretació d’una estadística gairebé mai és unívoca, cadascú hi veu una cosa lleugerament diferent que li permet treure’n unes conclusions favorables a una postura o una visió determinada. En el cas dels telèfons mòbils passa el mateix: Samsung és la que més ven, però Apple és la que té el model més venut. Qui triomfa més en el mercat?

Segons les darreres estadístiques trimestrals de les que ens en vam fer ressò recentment, Samsung ha sobrepassat a Nokia i a Apple en els dos grans segments de la telefonia mòbil: smartphones i mòbils “clàssics” sense funcionalitat de smartphone (entre els quals Apple no hi té presència).

La companyia sud-coreana disposa d’un catàleg de smartphones molt més ampli que Apple, que només juga amb l’iPhone, malgrat que molts consideren que cada nova generació d’aquest terminal deixa a l’anterior com a telèfon low cost, pel que el catàleg de la companyia de Cupertino s’ampliaria realment a dos models.

Individualment, cap dels terminals de Samsung supera en vendes a l’iPhone, ni tan sols el Galaxy S III del que tants rius de tinta s’han vessat, i que ha venut 6,5 milions d’unitats enfront dels 26 milions de l’iPhone. És clar que aquest darrer encara no ha tingut temps de demostrar la seva vàlua en el mercat.

Les vendes de l’iPhone també s’han vist frenades per l’espera que molts consumidors han decidit dur a terme per a l’iPhone 5, que hauria de ser presentat cap al setembre.

Òbviament, des dels mitjans afins a la plataforma Android o a la multinacional sud-coreana, es destaca el lideratge global d’aquesta, mentre que en els mitjans afins a Apple i als seus productes es posa de relleu que la companyia de la poma no lluita en igualtat de condicions en disposar d’un sol model de terminal que, encara així, és el més venut.

Qui té raó? Jo potser preguntaria: són necessàries aquestes comparacions? Òbviament, ser el primer en alguna cosa dóna una imatge pública, però tots nosaltres com a consumidors hauríem de valorar la nostra compra d’un terminal segons les nostres necessitats, pressupost i el que vulguem fer amb ell, necessitem o desitgem per caprici, no per la posició que ocupa el fabricant en el mercat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: