La gamma d’iPod’s d’Apple es renova un cop m

Compartir

La inclusió de la funcionalitat Genius en els nous models d’iPod Nano i Touch, la principal novetat.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Apple no deixa de reinventar el seu vaixell insígnia, la gamma de reproductors MP3 iPod. La inclusió de Genius, la nova funcionalitat que permet la creació de llistes de reproducció amb cançons que combinen entre elles i que també es troba present en el programari iTunes, és la principal novetat d’una renovació que toca a dos dels representants d’aquesta línia de producte.

iPod Touch

El nou iPod TouchLa segona generació del que podríem definir com a "iPhone però sense les funcions de telèfon" es presenta amb un disseny metàl·lic arrodonit més petit i lleuger que el model original, pantalla panoràmica de cristall de 3,5 polzades, connexió sense fils Wi-Fi 802.11 b/g, i botons de control de volum i un altaveu integrats. Això últim permet escoltar la música sense auriculars, per exemple quan estem amb els nostres amics. En una festa, i si li afegim la funcionalitat Genius inclosa per defecte, podem tenir música ben mesclada sense necessitat que algú s’encarregui de fer de discjòquei.

La capacitat de la bateria ha augmentat, permetent ara fins a 36 hores de música ininterrompuda o 6 de vídeo. Les millores a la interfície d’usuari completen el redisseny al qual ha estat sotmès l’iPod Touch.

Com a nota curiosa, destacar que li ha estat inclòs el programari de control Nike+, amb el qual es pot emprar el Touch en conjunt amb les sabatilles esportives de la coneguda marca nord-americana que emprin el sistema Nike+iPod per a controlar paràmetres com ara la distància recorreguda o el temps emprat.

El model de 8 GB. d’aquesta segona generació de l’iPod Touch està disponible a un preu de 219 €, 279 € si escollim el de 16 GB. i 369 € pel de 32 GB. Apple també ha posat especial èmfasi en la disponibilitat d’avançats videojocs per a aquest dispositiu, que podem trobar a la iTunes Store. Probablement la seva intenció sigui que el Touch superi la definició de MP4 portable per convertir-se en un centre d’oci personal complet, malgrat que encara li manca un lector d’ebooks (llibres electrònics). Fins i tot, fora possible que Apple estigués temptejant el mercat per entrar a competir directament en l’àmbit de les videoconsoles portàtils.

iPod Nano

L’iPod més fi presentat fins a dia d’avui veu renovada la seva imatge en la seva quarta generació. Inclou la funcionalitat Genius i es presenta en una estilitzada carcassa d’alumini i cristall amb acabats arrodonits i disponible en nou vistosos colors. De la mateixa manera que l’iPod Touch, se li ha incorporat un acceleròmetre que detecta els moviments de l’aparell i fa rotar la pantalla d’acord amb la seva orientació.

Els colors en que es presenta el Nano

 

La interfície d’usuari també ha estat renovada per a què sigui més clara i elegant, incloent la funcionalitat Cover Flow que mostra les portades dels discos com si els estiguéssim veient en una discoteca física. Podem alternar entre els modes Cover Flow i Shuffle simplement movent el reproductor gràcies a l’acceleròmetre abans esmentat.

També suporta la nova generació de jocs que poden ser adquirits i descarregats a través de la iTunes Store, amb el que es converteix en una opció de centre d’oci multimèdia portàtil i personal.

Els preus dels nous iPod Nano són de 139 € per al model de 8 GB. i 189 pel de 16 GB.

Guillem Alsina