La Grip Porcina es converteix en virus informàtic

Compartir

VirusLa grip porcina ha creat les condicions perfectes per a què el ciber-crim actuï i aconsegueixi nous “èxits”, tal i com explica Trend Micro, que alerta de la difusió missatges de spam a través de les que es propaguen virus i codi maliciós.

Nota de premsa – Després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) pugés el nivell d’alerta sobre la difusió del virus de la grip porcina, l’equip de tècnics de Trend Micro, líder global en seguretat de continguts a Internet, adverteix de què els spammers ràpidament han aprofitat aquesta situació d’alerta per estendre les seves campanyes de spam. Així, ja s’han detectat casos de correu brossa amb missatges del tipus “La grip porcina afecta a tothom!” o “Brot de grip porcina!”.

Els spammers estan emprant aquesta tècnica d’enginyeria social perquè aprofitant les darreres notícies i donada l’alerta social que s’està produint, el fet d’incloure aquests temes en l’assumpte del missatge de correu electrònic suposa incrementar de forma notable la possibilitat que el destinatari que el rebi obri aquests missatges de spam.

Mitjançant l’ús de l’enginyeria social, la grip porcina s’ha convertit en un virus informàtic que aprofita la por, la confusió i l’interès per la informació disponible a la web sobre l’epidèmia per a propagar codis maliciosos, correus electrònics brossa i infectar equips informàtics”, tal i com explica Juan Pablo Castro, Coordinador de Tecnologia de Trend Micro Llatinoamèrica.

La grip porcina no només ha fet que els ciutadans romanguessin reclosos a les seves llars. Aquest fenomen farà que passin més temps connectats a Internet a la recerca d’informació, recomanacions o comentaris sobre el tema, prolongant de pas el seu temps d’exposició a atacs de ciber-criminals. És la tempesta perfecta per a la delinqüència per Internet”, comenta el directiu.

El contingut d’aquests missatges de spam evidentment no està relacionat amb el virus de la grip porcina, sinó que es tracta d’un missatge breu relatiu a spam farmacèutic i de medicines amb un enllaç que dirigeix directament l’usuari a una botiga en línia que ven medicaments per a l’erecció.

Així mateix, Trend Micro també adverteix de la circulació de correus electrònics amb suposats vídeos i missatges del President de Mèxic, Felipe Calderón, o de treballadors de la Secretaria de Salut, oferint noves mesures i dades sobre l’epidèmia.

El missatge ja ha estat bloquejat per Trend Micro gràcies a la seva tecnologia Smart Protection Network. Així mateix, la companyia s’ha encarregat d’avisar als usuaris per a què ignorin aquest i altres missatges semblants que puguin arribar a les seves safates d’entrada i optin per triar fonts més fiables per a informar-se sobre la grip porcina. La pandèmia ja s’ha cobrat 159 víctimes a Mèxic, on es situa el focus del brot, mentre que, a mesura que passen els dies, cada cop és més gran el nombre de casos que es coneixen en altres llocs del món.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)