La històrica Kodak, en fallida

Compartir

L’icònic fabricant de pel·lícules fotogràfiques ha presentat un concurs de creditors.

Eastman Kodak, la famosa empresa que fabrica carrets de fotos des del 1.888, s’ha declarat en fallida voluntària segons publica a la seva pàgina web. El motiu pel qual ha entrat en concurs de creditors és perquè no ha trobat comprador per a les 1.100 patents d’imatge digital amb què podria sanejar els seus comptes.

D’altra banda, Kodak diu haver trobat una línia de crèdit de 740 milions d’euros mitjançant el grup Citigroup Inc. Amb aquest crèdit, la companyia espera continuar treballant i pagar les nòmines dels treballadors. Kodak també té pendent algunes demandes contra Apple, HTC o Samsung per violació de patents.

La fórmula legal adoptada per declarar-se en concurs de creditors és l’entrada en el capítol 11 de la llei nord-americana, que permet a la companyia continuar operant sota una protecció especial. És la mateixa fórmula per la qual en el seu moment va optar, per exemple, Mandriva, o més recentment American Airlines, que a hores d’ara continua funcionant amb normalitat i oferint els seus vols de la mateixa manera que sempre.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: