La impressió des d’iPhone/iPad, facilitada

Compartir

ApplePermetent que es pugui imprimir des dels seus dispositius mòbils, Apple els fa fer un pas més per a la substitució d’un portàtil.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Afirmen alguns experts que la nova generació de tablets capitanejada per l’iPad d’Apple podria devorar part del mercat dels ordinadors portàtils, malgrat que aquests no desapareixeran, si no que ocuparan un cert segment d’usuaris, menor dels que els consumeixen actualment. La companyia de Cupertino sembla decidida a no perdre el lideratge d’aquesta revolució, i per tal de reforçar-lo ara anuncia serveis d’impressió per a la propera versió d’iOS, la 4.2 .

Tot i que sembli que la capacitat d’impressió cada cop importa menys en un món dominat per la tecnologia digital, la veritat és que en un tablet com l’iPad que no té tecnologia de tinta digital, la lectura de documents per un període de temps perllongat, no resulta gaire còmoda. També hi ha molta gent que prefereix imprimir en paper per a després treballar sobre aquest realitzant anotacions que tornaran a traspassar a l’ordinador (en aquest cas, tablet) o, simplement, tenint el document imprès al costat mentre s’escriu a l’ordinador.

L’anunci d’Apple indica que la capacitat d’impressió s’afegirà a la propera versió de l’iOS, la 4.2, que es posarà a disposició dels usuaris com a actualització gratuïta aquest proper novembre per als dispositius mòbils de la companyia de la poma: el smartphone iPhone, el tablet iPad, i el reproductor MP4 iPod Touch.

La funcionalitat, batejada com a AirPrint, funcionarà a través de la connexió de xarxa (aquests dispositius disposen de Wi-Fi), i les primeres impressores suportades seran totes les d’HP compatibles amb ePrint. Aquesta tecnologia del fabricant nord-americà permet imprimir des d’un ordinador a qualsevol impressora en qualsevol lloc del món que estigui connectada a Internet i sigui compatible amb aquest sistema.

És de preveure que en el futur a mitjà termini altres fabricants d’impressores s’adhereixin a la iniciativa d’Apple i facin compatibles els seus dispositius amb AirPrint.

La present iniciativa d’Apple sembla més dirigida a reforçar el paper de l’iPhone en el camp empresarial que per a l’usuari final. Imaginem el cas d’un professional que ha preparat un contracte o un altre document per a un client i que el porta en el seu iPad per a repassar-lo amb aquest. Un cop finalitzat, es pot imprimir directament en el domicili del client i signar-lo sense que sigui necessari que el nostre professional porti una impressora portàtil amb ell o tornar un altre dia.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina