La indústria del desenvolupament de programari per a smartphones es rendeix a iOS

Compartir

Mobile World Congress 2011La GSMA ha anunciat un esdeveniment especial per a aplicacions d’aquesta plataforma en el proper Mobile World Congress que es celebrarà al febrer del 2011 a Barcelona, en un context en el que les aplicacions guanyaran molt protagonisme.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Aquesta no és la primera vegada que l’organització de l’esdeveniment dedica un espai exclusiu per al món de les aplicacions i els seus desenvolupadors, ja que l’edició d’enguany va estrenar la secció App Planet, que és la que s’ampliarà en la propera edició per a dedicar, entre d’altres, un esdeveniment exclusiu a les aplicacions de la plataforma d’Apple.

El gran èxit que estan experimentant els iPhone, iPad i iPod Touch, i l’ús intensiu que els usuaris d’aquests dispositius els donen en connexió a Internet, converteixen l’iOS en la plataforma més atractiva actualment en el camp dels dispositius mòbils, seguida d’Android (de la qual se n’espera encara un gran creixement) i BlackBerry, el que legitima l’interès dels desenvolupadors en ella seguint el creixement de la demanda.

L’esdeveniment Macworld Mobile iOS Developer Conference durarà un dia i el durà a terme la GSMA en conjunció amb IDG World Expo, responsables de la fira Macworld. Paral·lelament, hi haurà un espai anomenat Macworld Mobile per a expositors que vulguin donar a conèixer les seves aplicacions.

Per tal de captar la importància de l’iPhone i la plataforma d’Apple en el món del desenvolupament d’aplicacions per a mòbils només és necessari haver donat un tomb pel mateix Mobile World Congress en edicions anteriors; tot i que Apple no ha estat mai present de manera oficial, sí que ha estat omnipresent en tots els estands de desenvolupadors independents, les aplicacions dels quals compten amb versió per a iOS en el 99,99% dels casos.

RIM (BlackBerry) i Palm (HP) comptaran amb conferències dedicades a les seves respectives plataformes, havent-se convertit en els primers partners de la GSMA per a una edició del Mobile World Congress en la qual el món del desenvolupament i les aplicacions comptaran amb una presència més preeminent i més superfície dedicada.

El Mobile World Congress 2011 es celebrarà a Barcelona del 14 al 17 de febrer, ambdós inclosos.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina