La indústria mòbil més enllà del telèfon

Compartir

Confirmant la tendència ja apuntada en el CES, es diversifiquen els dispositius connectables i exploten els mercats emergents.

Franco Bernabè, CEO de Telecom Italia

Franco Bernabè, CEO de Telecom Italia

La keynote inaugural del congrés, a la qual hi han participat els representants de les principals operadores, ha estat un bon exemple del ritme al què batega actualment el cor de la indústria de la mobilitat, amb unes línies que ja es van dibuixar clarament en el darrer CES.

En primer lloc, parlem ja d’un ecosistema mòbil molt ampli pel que fa a diversitat de dispositius. Si fa dos congressos ens centràvem en els smartphones i l’any passat van arribar els tablets, ara s’està diversificant al màxim què és el que pot portar un xip, una plataforma de programari i una sèrie de dispositius de comunicació per a dotar-lo d’aplicacions i serveis: vehicles de motor, sabates, rellotges,…

La indústria mòbil vol explotar aquests filons, i en aquest congrés es pregunta quina serà la millor manera de fer-ho.

De la mateixa manera, també es pregunta com enfocar-se cap als mercats emergents i, molt especialment, els del continent africà, en els quals els terminals molt senzills que puguin oferir algun tipus de serveis relatius a la salut (tinguem present que malalties com la malària allà encara són una veritable plaga).

Vittorio Colao, CEO de Vodafone, ha apostat per una desregularització del sector, seguint la tendència de tots o gairebé tots els sectors empresarials d’intentar frenar o limitar l’intervencionisme governamental per aconseguir una liberalització total del mercat.

Tot i que alguns estudis apunten que l’extraordinari creixement que ha tingut la indústria de la telefonia mòbil es frenarà dins d’uns pocs anys, la majoria dels CEO que han parlat en aquesta keynote s’han mostrat optimistes amb les previsions de la indústria a curt/mitjà termini.

Sobre els usuaris, s’han donat dues claus: oferir més serveis i més diversificats, i que siguin més fàcils d’utilitzar. El vídeo, ja sigui com a consumidor de continguts en streaming o per a vídeotrucades, és un dels grans reptes de futur, però ningú semblava preguntar-se sobre el desenvolupament i desplegament d’infraestructures que proporcionen més velocitat de descàrrega, quelcom -però- que es donava tàcitament com a sobreentès.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: