La Linux Foundation selecciona Tizen com la seva plataforma per a vehicles

Compartir

Després dels mòbils i els televisors, els cotxes són el següent camp de batalla per als sistemes informàtics i les apps.

La Linux Foundation ha anunciat la formació de l’Automotive Grade Linux Workgroup (AGL), un grup de treball format per indústries tecnològiques i del món de l’automoció l’objectiu del qual és consensuar una sèrie d’estàndards i crear una plataforma comuna per al seu ús en vehicles.

Per a això emprarà Tizen, la plataforma que recull el testimoni i part de l’herència de MeeGo i que és recolzada per Samsung tot i que sense haver tret encara cap terminal al mercat.

La nota de premsa de la Linux Foundation deixa a entendre que Tizen serà utilitzat com a plataforma base, però que les implementacions concretes per a cada fabricant es poden basar en altres distribucions de GNU/Linux*.

La Linux Foundation ja va emprar en el passat a MeeGo com a plataforma estàndard de referència, ja que aquesta disposava de variants per a smart TV’s i sistemes IVI (In-Vehicle Infotainment). Què implicarà aquesta elecció per al futur de Tizen? Probablement, la fundació busqui una fórmula per a què la seva plataforma de referència no segueixi el mateix camí que MeeGo, privada de qualsevol suport en la indústria i llanguint fins a la seva mort “per causes naturals” en no tenir productes ni desenvolupadors interessats en ella.

La indústria automotriu encara no experimenta els enfrontaments tan sagnants que afecten altres segments com el dels smartphones, els tablets o els smart TV’s, per la qual cosa és una mena de “territori verge” on les diferents plataformes de programari que entrin, tenen oportunitat de capturar una àmplia quota de mercat.

Les primeres companyies del sector de l’automòbil i el tecnològic implicades en el projecte són: Samsung, Intel, nVIDIA, Jaguar Land Rover, Nissan, NEC, Toyota, i Texas Instruments entre d’altres.

This workgroup will leverage Tizen to create a Debian or Fedora-like project for the automotive industry, aquest grup de treball aprofitarà Tizen per a crear un projecte Debian o Fedora per a la indústria automotriu.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: