La llegend? ria Commodore reneix presentant un ultraport? til a l’IFA 2008 de Berl

Compartir

El logo clàssic de CommodoreLa màquina és un ultraportàtil en tota regla amb disc dur de 80 GB. i 1 GB. de memòria RAM, el que situa el seu preu per sobre dels 600 dòlars, car per a competir de tu a tu amb l’Eee PC d’Asus, l’Acer Aspire One o fins i tot l’HP Mini-Note.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Commodore és una marca que amenaça periòdicament amb tornar a l’activitat. I no dic això de l’amenaça en sentit pejoratiu, sinó amb l’afecte que se li dóna a un vell conegut amb el qual et permets fer aquestes bromes. Juntament amb Atari, van constituir els vaixells insígnia de la microinformàtica de 8 bits de principis de la dècada dels vuitanta, i cap d’elles es va saber adaptar als canvis que van sorgir després de la massificació dels PC’s.

El Commodore 8010F 

En el recentment celebrat saló IFA 2008 de Berlín (29 d’agost al 3 de setembre), Commodore ha ensenyat el seu darrer desenvolupament, un ultraportàtil en línia amb els Eee PC d’Asus o l’Acer Aspire One. Òbviament, no es tracta de la mateixa marca revolucionària que va arrasar amb màquines com el VIC20 o la família Amiga, sinó dels posseïdors de la marca i dels drets d’imatge, que aprofiten els sentiments de nostàlgia que podem tenir aquells que rondem entre els 30 i 40 anys.

Tècnicament, l’UMMD 8010/F de Commodore és un ultraportàtil basat en el processador VIA C7-M amb pantalla de 10 polzades, 1,4 kg. de pes, unitat de disc dur de 80 GB., 1 GB. de memòria RAM, connectivitat sense fils WiFi 802.11 b/g i Bluetooth opcional, webcam de 0,3 megapíxels, altaveus i micro. Pot funcionar amb els sistemes operatius Windows XP i GNU/Linux, malgrat que no s’ha donat a conèixer públicament quina és la distribució instal·lada per defecte.

A més d’aquest ultraportàtil, la nova Commodore disposa també d’altres productes d’electrònica de consum i informàtica.

Guillem Alsina