La llei SOPA estancada. Stop de la Casa Blanca i el Congrés la paralitza

Compartir

La llei SOPA ha estat paralitzada pel Congrés dels Estats Units després de la negativa de la Casa Blanca dirigida per Barack Obama. El president s’ha mostrat contundent en una negació per aprovar la llei.

Després de la temptativa vaga per part dels gegants d’internet i d’Estats Units com ara Google, Facebook, Twitter, Ebay i una llarga llista el Congrés i la Casa Blanca han decidit paralitzar i aparcar la llei SOPA fins a nova ordre.

Nosaltres us vam explicar el que era SOPA i quines empreses estaven i no estaven a favor de la llei. Vam anunciar el “BlackOUT” a Estats Units amb moltes empreses a la vaga el 23 de Gener, i tot això, coses que no fa ningú al nostre país, han aconseguit cridar l’atenció de la casa Blanca i Barack Obama i han aconseguit paralitzar una llei que podia acabar amb la llibertat que tenim a internet a dia d’avui.

Segons la CNN, l’administració del president ha anunciat que negarà qualsevol iniciativa a la llei que redueixi la llibertat d’expressió a internet, augmenti la por i posi en perill la seguretat a atacs per Internet i erosioni la capacitat d’innovació a la xarxa.

Textualment, tres funcionaris de la Casa Blanca (Victoria Espinel, Aneesfh Chopra i Howard Schmidt), han comunicat el següent:

Qualsevol esforç per combatre la pirateria ha de protegir contra la por que censuri una linea d’activitat legal.

Així doncs, la vaga preparada pels gegants ha sorgit efecte, la llei SOPA tal com la coneixem ha parat. Serà la fi? No ho sabem, segur que sortiran variacions i intents per tornar-ho a aconseguir.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: