La majoria dels usuaris tenen dues connexions mòbils

Compartir

La connectivitat mòbil cobrirà més de la meitat de la humanitat en el 2017, la qual cosa suposa un repte per a la indústria en les grans àrees rurals dels països en desenvolupament.

Un recent estudi dut a terme per Wireless Intelligence descobreix que cada usuari mòbil té una mitjana de 1,85 connexions, comptant cadascuna d’aquestes com una tarja SIM.

Això és així degut a la profusió de telèfons mòbils, mòdems 3G i tablets amb el mateix tipus de connexió que fan, per exemple, que una persona pugui tenir el seu mòbil personal, el mòbil de la feina, un tablet, i potser un mòdem USB per al seu portàtil.

La connectivitat mòbil, el percentatge de la població mundial que disposa almenys d’una línia, és actualment del 45%, però s’espera que per al 2017 arribi al 53%. Això implica que 1.800 milions de nous usuaris entraran en el radi d’acció de les operadores.

La majoria d’aquests nous usuaris ho seran dels països emergents. Actualment, el 80% de la població en els països de l’autoanomenat primer món ja estan connectats, un percentatge que davalla fins al 39% en els països en via de desenvolupament.

Això suposarà tot un repte en l’àmbit de les infraestructures, ja que caldrà connectar a molta gent en les àrees rurals dels països en vies de desenvolupament.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: