La mort de Michael Jackson, excusa perfecta per als creadors de malware

Compartir

SeguretatL’interès que ha despertat la defunció de l’artista arreu del món està servint d’ham per als programadors de virus i altre programari maliciós, que empren missatges de correu en els quals afirmen incloure imatges inèdites del cantant.

Redacció – Com amb qualsevol altre succés que atregui l’atenció pública, la recent mort de Michael Jackson està sent aprofitada pels creadors de malware per a estendre les seves creacions. En un comunicat, l’US-CERT adverteix d’aquesta circumstància, afegint també que la recent defunció de l’actriu nord-americana Farrah Fawcett està essent aprofitada de la mateixa manera.

Les campanyes de spam, atacs de phishing i infeccions de qualsevol tipus de programes maliciosos (virus, troians,…) estan usant la mort d’aquests dos artistes (sobretot la de Jackson, que ha impactat profundament a nivell mundial), pel què la nostra recomanació des d’aquestes ratlles és desconfiar sistemàticament dels missatges de correu electrònic que puguin arribar a la nostra bústia i que afirmin, per exemple, contenir imatges inèdites del rei del pop, o revelacions bomba sobre les circumstàncies de la seva mort.

De la mateixa manera, hem de desconfiar també del què es publica en perfils de xarxes socials, incloent-hi els dels nostres contactes i amistats, perquè l’avinentesa pot ser fàcilment aprofitada per aquells programadors que es dediquen a desenvolupar codi maligne que s’aprofita de les APIs d’aquest tipus de serveis online.

La instal·lació d’un antivirus, un anti-spam i qualsevol altra mena de programari de protecció s’aconsella no només per a prevenir aquesta situació, sinó ja com a mesura profilàctica genèrica per ajudar a mantenir-nos allunyats d’aquests perills.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)