La mort de Whitney Houston, nova oportunitat per als creadors de malware

Compartir

La turbulenta vida de la famosa cantant, difunta en circumstàncies encara no aclarides per la policia, són l’excusa perfecta per a què els creadors de virus i troians facin un nou ‘agost’, com ja va passar anteriorment amb la mort d’un altre cantant famós, Michael Jackson.

La cantant, en un concert a Central Park el 2009. Imatge d'asterix611 a Flickr sota llicència creative Commons

La cantant, en un concert a Central Park el 2009. Imatge d'asterix611 a Flickr sota llicència creative Commons

Ja sabem de casos anteriors que hem explicat en aquest mateix rotatiu, que els principals fets que passen al món poden servir d’excusa als creadors de malware per a “marcar-li un gol” als usuaris. La recent defunció de la cantant nord-americana Whitney Houston pot representar, per als cibercriminals, una excel·lent oportunitat per a això.

És ben segur que en els propers dies proliferaran a través de la Xarxa els missatges de correu electrònic amb suposades informacions truculentes relacionades amb la defunció de la diva del pop i el soul. La seva turbulenta vida, amb episodis relacionats amb el consum de drogues i alcohol, així com el fet que es desconeguin les causes de la mort i l’interès que els tabloides estan mostrant en l’afer, fan que el ‘morbo’ del populatxo es dispari.

El tipus d’estratagemes que empraran els cibercriminals es centraran en intentar cridar l’atenció prometent fotografies exclusives del cadàver, o detalls exclusius sobre les causes de la mort, inventant –per exemple– que va ser per sobredosi de drogues o fins i tot que fou assassinada. Qualsevol truc és bo per a intentar ‘colar’ un troià en el sistema informàtic de la víctima, i els escrúpols no existeixen.

Fins i tot, i recorrent al morbo més masculí, es poden prometre fotografies de Houston nua en els fitxers annexats al missatge de correu, o en una web que haurem de visitar (i de la qual en el missatge se’ns en donarà l’enllaç).

Davant d’això, hem de recordar les mateixes precaucions de sempre: actuar amb sentit comú i no obrir missatges que provinguin de fonts desconegudes, no obrir adjunts que no hagin estat sol·licitats, i no fer clic en els enllaços que ens vinguin inclosos en els missatges, disposar del programari de protecció i seguretat adequat i actualitzat, i instal·lar les actualitzacions del sistema operatiu i les aplicacions emprades des d’una font segura.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: