La NASA opta per Linux a la ISS

Compartir

Canvia de Windows a la plataforma del pingüí a l’Estació Espacial Internacional.

L’agència espacial nord-americana està començant a migrar els serveis basats en Windows de les seves naus, a GNU/Linux, començant per l’Estació Espacial Internacional. El principal motiu que citen és que Linux és més estable i segur que Windows.

La migració afectarà tota l’estació, des dels portàtils dels astronautes (que executaran Debian 6), fins al robot Robonaut (R2). Segons Keith Chuvala “En córrer amb Linux, el robot pot ser manipulat pels astronautes a bord amb els controladors de terra al comandament en la seva posició i la realització d’operacions”.

D’aquesta manera, els desenvolupadors de la NASA podran corregir, mantenir, arreglar el robot sense haver de donar ordres als astronautes, ja que “Encara a la fase de posada al punt, l’R2 pot eventualment dur a terme tasques perilloses o massa mundanes per als astronautes en condicions de microgravetat”.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: