La nova App Engine de Google ofereix suport per al llenguatge de programació Java

Compartir

GoogleLes possibilitats de l’API per a aplicacions en el núvol de la companyia del cercador augmenten gràcies a la gran base de programadors Java existents. De moment, aquesta funcionalitat es troba limitada als primers 10.000 programadors que s’apuntin al programa. Encara que això no és tot…

Redacció – Google ha anunciat recentment la introducció de suport per al llenguatge de programació Java a l’App Engine, les seves API’s per a la creació d’aplicacions que s’executen en línia d’acord amb el model del cloud computing.

Fins ara, l’App Engine només suportava aplicacions escrites en Python, un llenguatge de programació de propòsit general també molt emprat en tasques de scripting, amb un suport bàsic i encara en fase de proves per al toolkit Django. L’implementació de Java a l’App Engine segueix els estàndards d’aquest llenguatge, pel què els programadors no hauran de veure’s obligats a aprendre una cosa nova o a adaptar els seus costums a l’hora de programar.

Google facilita un plug-in per al popular entorn de programació Eclipse, amb el què els usuaris d’aquest entorn que, a més, suporta altres llenguatges com Python, Perl, PHP o C++, podran desenvolupar aplicacions cloud emprant els serveis de la companyia del cercador per a això. No és descartable que en el futur Google publiqui més extensions per a altres entorns com ara NetBeans.

A més de la introducció de suport per a Java, la nova App Engine també suporta l’ús de Cron. Aquesta és una comanda dels sistemes Unix (i, per tant, també present en els seus descendents i variants com GNU/Linux i les diverses branques de la família BSD) que ens permet programar tasques per a la seva realització sense necessitar la interacció amb l’usuari. D’aquesta manera, es poden dur a terme backups desatesos en hores en les què ningú està treballant amb l’aplicació, o publicar nous continguts en un moment en què ningú consulta la intranet corporativa. En general, qualsevol tasca que vulguem dur a terme de forma desatesa i/o en hores una mica intempestives, podem programar-la gràcies a Cron.

Els programadors també disposen d’una eina d’importació i exportació de bases de dades, amb el què els seus desenvolupaments poden accedir a col·leccions de dades importants. Les capacitats d’exportació d’aquestes dades estaran disponibles més endavant, mentre que la importació ja és possible.

El pas de Google cap a Java pot permetre a la companyia del cercador augmentar la quota de programadors que empren els seus serveis de cloud computing, ja que el llenguatge de Sun Microsystems (que durant aquests darrers mesos ha realitzat amb ell el mateix procés d’alliberament que ja va dur a terme amb StarOffice i Solaris) és cada dia més popular, disposant de multitud d’eines i una gran quantitat de professionals independents i empreses que realitzen els seus desenvolupaments sobre ell. A més, també compta amb interessants possibilitats d’extensió com l’entorn d’execució d’aplicacions RIA JavaFX.

Segons s’afirma en el bloc de l’App Engine, el suport per al llenguatge Java en aquesta API era la principal petició a la què s’enfrontava Google per part dels usuaris.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)