La nova gamma de productes de Panda ja empra el concepte de “n

Compartir

La companyia espanyola empra el concepte que ella mateixa ha desenvolupat i anomena "intel·ligència col·lectiva" per defensar l’usuari d’amenaces desconegudes.


Redacció imatica.org/Agencies – Panda Security busca el que totes les companyies d’antivirus: anar un pas al davant dels dolents, i per a això no ha dubtat en crear una línia de productes que empren el concepte de cloud computing (expressió per a la qual en català no en disposem de traducció i adaptació) per tal de detectar les amenaces que ens poden afectar d’acord amb la informació proporcionada per la seva gran base d’usuaris.

La Intel·ligència Col·lectiva de Panda funciona com una base de dades en línia en temps real que emmagatzema tots els fitxers de signatures coneguts per Panda, mantenint els més importants en el PC de l’usuari. En els nous productes, la Intel·ligència Col·lectiva ja no només és emprada per dur a terme anàlisis sota demanda des del núvol, sinó que s’utilitza per a protegir l’usuari durant la navegació, determinar si un correu electrònic és segur o no, aconseguir una millor protecció contra el malware desconegut o analitzar els arxius compartits a través de programes de missatgeria instantània.

Cada usuari de Panda pot convertir-se en un nou sensor per a detectar nous codis maliciosos i enviar dades estadístiques sobre malware al núvol. Aquest nou enfocament permet un menor consum de l’ample de banda dels ordinadors dels usuaris i ofereix una protecció més ràpida, fàcil d’usar i actualitzada. Aquest innovador model no només permet detectar més malware que els sistemes basats en detecció manual que fan servir alguns laboratoris, sinó que a més és capaç de detectar fins i tot les amenaces desconegudes. Combinant la Intel·ligència Col·lectiva i les Tecnologies TruPrevent, Panda és capaç de detectar fins al malware més sofisticat.

La nova gamma de productes està formada per Panda Antivirus Pro 2009, Panda Internet Security 2009 i Global Protection 2009. Entre les millores introduïdes destaca una innovadora versió de “Identity Protect” que detecta les darreres amenaces i atacs; això permet als usuaris navegar de manera segura per Internet sense risc de perdre informació confidencial. Per exemple, facilita detectar a l’avançada qualsevol intent de robatori de dades confidencials mitjançant anàlisi heurístic; també compta amb un nou motor dissenyat per frenar els troians bancaris. Addicionalment, tant Panda Internet Security 2009 com Global Protection 2009 compten amb un filtre d’informació personal que permet definir una sèrie de dades (números de comptes, claus, etc.) que mai podran sortir del PC sense el consentiment previ de l’usuari.

Una altra novetat important és el nou motor de detecció de malware per comportament TruPrevent 2.0, que protegeix contra el malware desconegut i els atacs que aprofiten vulnerabilitats. Les noves TruPrevent 2.0 han estat millorades, augmentant-ne la ràtio de detecció al mateix temps que s’ha reduït el nombre de falsos positius. A més, el nou motor anti-spam, inclòs en els Panda Internet Security 2009 i Panda Global Protection 2009, empra la Intel·ligència Col·lectiva per augmentar la ràtio de detecció de spam, aconseguint eliminar gairebé la totalitat del correu no desitjat.

S’ha buscat facilitar la tasca dels usuaris en el manteniment de les aplicacions de seguretat, dissenyant-les per a instal·lar i oblidar. Adquirir una d’aquestes solucions és com subscriure’s a un servei de seguretat en línia que protegeix de manera intel·ligent i desatesa als usuaris.

Guillem Alsina