La nova generació de CPU’s Core d’Intel exigirà pantalles multitàctils

Compartir

El fabricant californià ha presentat la quarta generació dels seus micros Core per a ultrabooks, anunciant que exigirà als fabricants que totes les màquines que entrin dins d’aquesta categoria hauran de tenir pantalla amb capacitat multitàctil, encara que la companyia aposta per una multiplicitat de formes de control que també inclouen la veu i els gestos.

Entre els diversos anuncis realitzats per Intel en la roda de premsa oferta en el CES, està el de la quarta generació de microprocessadors Core per a ultrabooks. Amb aquesta, la segona generació (Sandy Bridge) queda per als aparells d’entrada (entry level), la tercera (Ivy Bridge) per a màquines mainstream que busquen oferir prestacions a un preu competitiu, i la quarta (Haswell) per al què Intel ha batejat com “la reconversió del notebook”.

La millora en el rendiment i, sobretot, la vida operativa de la bateria, són novetats ineludibles en els nous micros de la companyia californiana, a més de la reducció en el consum energètic.

Intel no només fabrica els processadors si no que, a més, també vol dictaminar l’ús que se’ls dóna, la implementació en cada model d’ordinador, almenys en termes generals. És per això que, obligatòriament, totes aquelles màquines que vulguin usar aquests processadors Core designant-se com a ultrabooks, obligatòriament hauran reconèixer l’entrada de dades de forma multitàctil.

No és l’única tecnologia d’interacció de l’usuari amb la màquina a la qual dóna suport el gegant dels semiconductors. De fet, aposta per una multiplicitat d’aquestes, englobades sota el que ha anomenat ‘computació perceptual’: multitàctil, reconeixement de veu o reconeixement gestual, encara que només la primera com hem dit serà obligatòria per als ultrabooks. La finalitat és que la interacció persona-màquina sigui un procés el més natural i intuïtiu possible.

La demostració del potencial dels nous ultrabooks fou a càrrec d’un equip Lenovo que també s’ha vist en els principals showrooms celebrats en el marc del CES, i en el qual una família jugava al Monopoli, com podem veure en la imatge.

Així és com Intel concep els ultrabooks que han de venir, com una eina molt versàtil que, fins i tot, pot protagonitzar l'entreteniment familiar

Així és com Intel concep els ultrabooks que han de venir, com una eina molt versàtil que, fins i tot, pot protagonitzar l’entreteniment familiar

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: